Afbeelding
Bureau Bord & Stift

Gratis bijeenkomst over vragen en wensen in de laatste levensfase

2 oktober 2023 om 13:45 Maatschappelijk

AMERSFOORT/BUNNIK In Amersfoort wordt op vrijdag 13 oktober een bijeenkomst gehouden over palliatieve zorg en het levenseinde. Ook inwoners van Bunnik zijn welkom.

,,Dat we op een gegeven moment overlijden is onvermijdelijk. Op sommige dingen, zoals de zorg in de laatste levensfase, kan men wél invloed hebben door er tijdig over na te denken en te praten. Hierover nadenken en praten met mensen in uw omgeving is belangrijk. Met uw naasten en uw huisarts. Om goed in gesprek te kunnen gaan, heeft u goede informatie nodig. Bij deze informatiebijeenkomst krijgt u die”, aldus de organisatie.  

De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit een samenwerking tussen beroepskrachten/vrijwilligers uit de zorg en het sociale domein in Midden-Nederland.” 

De avond wordt geleid door Robin Zuidam, werkzaam voor de netwerken palliatieve zorg Midden-Nederland samen met Amnon Weinberg, specialist ouderengeneeskunde. De avond wordt theatraal én muzikaal omlijst door Thomas Borggrefe en Barbara Breedijk.

DILEMMA’S

,,De laatste levensfase heeft haar eigen bijzonderheden en dilemma’s. Wat staat mij te wachten? Wat kan ik zelf doen? Wilsverklaring? Levenstestament? In gesprek met je kinderen? Belangrijk om over na te denken”, aldus Robin Zuidam.

Op de bijeenkomst zal er een afvaardiging zijn van betrokken organisaties die iets kunnen betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven en hun naasten.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 13 oktober tussen 20.00 en 22.00 uur (inloop vanaf 19.30) in de Ontmoetingskerk in Hart van Vathorst, Angelinapolder 1 in Amersfoort. Deelname is gratis. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Belangstellenden kunnen zich via de website www.weetuwatuwilt.nl aanmelden of telefonisch via 06-26166044.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie