Het huisje bevat nu ook kinderboeken.
Het huisje bevat nu ook kinderboeken. Mark de Visser

Officiële ingebruikname Jeugd- en Kinderboek thuisbibliotheek in Odijk

29 september 2023 om 09:45 Maatschappelijk

BUNNIK Al meer als een jaar staat er op de Zeisterweg tegenover ‘t Zand een Thuis Bibliotheekhuisje, die erg goed bezocht wordt en waar boeken veel rouleren tussen de mensen uit de omgeving. ,,Maar er miste nog iets, nu zaten er voornamelijk alleen boeken in voor volwassen en een enkele keer een jeugdboek, maar die waren vaak ook zo weer geleend”, laar Mark de Visser weten.

In het kader met de aanstaande Kinderboekenweek en het thema Thuis, is de bewoner in overleg gegaan met de Cliënten en Begeleiders van de Hout & Tuin team Reinarde Odijk, die deze schitterende thuis Bibliotheekhuisjes maakt. ,,Hierdoor is er een speciale uitvoering met twee deurtjes gemaakt. Achter het bovenste deurtje zitten boeken voor volwassenen en het onderste gedeelte is voor jeugd en kinderboeken.”

ZO UITGELEEND

De Visser: ,,Al bij de eerste jeugd- en kinderboekenvullingen zo’n vijf weken terug was het direct al een succes en waren de toen beschikbare jeugd- en kinderboeken zo uitgeleend Afgelopen dinsdag hebben we samen met de cliënten het huisje officieel geopend en een bordje geplaatst. Nu maar hopen dat ook de jeugd/ kinderen de weg gaan vinden en boeken komen omruilen of gewoon eruit halen en later terug komen brengen in plaats van hun ouders.”

TEKORT

,,Tuurlijk mogen ze ook hun kinderboeken erin zetten als ze deze uithebben, want daar is nog wel een klein tekort aan”, aldus De Visser.

Wil je meer info over een eigen Bibliotheekhuisje? Stuur dan een mail naar hetburgje@reinaerde.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie