Afbeelding

Digitaal met SeniorWeb in de Huiskamer van Odijk

20 juni 2023 om 09:15 Maatschappelijk

ODIJK Kent u SeniorWeb? Nee? Dat is jammer. Na het lezen van dit artikel weet u wat SeniorWeb is, wat SeniorWeb doet en welke hulp u kunt krijgen bij de leslocatie van SeniorWeb in de Huiskamer van Odijk. Bij deze leslocatie kunt u ook deelnemen aan een aantal trainingen.

Wat is SeniorWeb? SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 450 leslocaties en 2.800 vrijwilligers. Sinds 1996 is SeniorWeb actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer, tablet, smartphone en internet kan ervaren.

Wat doet SeniorWeb? Of u nu digitaal fitter wilt worden en uw digitale vaardigheden wilt ontwikkelen, op zoek bent naar praktische oplossingen of naar achtergrondinformatie, SeniorWeb helpt u verder. Wij leggen u alles stap voor stap uit. Bijvoorbeeld over onderwerpen als Windows 10, tablets en smartphones,WhatsApp, veilig internetten en meer. 

Bent u lid van SeniorWeb dan kunt u veel digitale-informatie vinden op de website (www.seniorweb.nl) en in het tijdschrift Enter (het kwartaalblad). Met de online cursussen kunt u direct aan de slag. 

We nodigen u graag uit om eens langs te komen bij de leslocatie van Odijk, bij het DigiCafé in de Huiskamer van Odijk op de woensdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis. 

Bent u nog geen lid, dan hebben wij voor u, als u dat wilt, een kaart voor een gratis lidmaatschap voor één jaar. Na een jaar stopt dit lidmaatschap vanzelf, tenzij u aangeeft langer lid te willen blijven. Zo’n lidmaatschap is voor elke computer- en/of tabletgebruiker nuttig. U krijgt dan veel informatie. Welke? Dat vertellen we graag als u bij ons langkomt. Zo’n jaarabonnement kost € 35, nadat het gratis jaar is verlopen.

Wat ook zeker de moeite waard is, zijn de nieuwsbrieven van SeniorWeb. Hiervoor hoeft u geen lid te zijn. Ga naar de website en abonneer u gratis op deze grote bron van informatie. Geeft uw mailadres op en ontvang en geheel gratis de nieuwsbrieven.

De leslocatie van SeniorWeb in de Huiskamer van Odijk biedt u de volgende mogelijkheden. Als eerste noemen we de digitale inloop op de woensdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur. U kunt hier vrij binnenlopen, lid of geen lid. Wilt u koffie? Die kost € 1. Verder bieden wij een aantal trainingen aan. Wellicht is één van die trainingen iets voor u. 

Welke trainingen zijn er?

- Digitaal fit, fitter, het fitst. Dit is in groepsverband op de woensdagmorgen.

- iPad Basistraining. Dit is ook in groepsverband bestaande uit 6 dagdelen.

- Instellingen, je moet ze weten!

- Omgaan met e-mail.

- Orde op uw PC, laptop, tablet of smartphone.

- PC, laptop, tablet of smartphone opschonen en beveiligen.

- Whatsapp.

- Fotobeheer en bewerking.

Natuurlijk kunnen we u ook helpen met:

- DigiD.

- Internetbankieren.

- Mijn Overheid e.d.

Heeft u iets speciaals waarbij u geholpen wilt worden? Geen probleem, kom gewoon langs op de woensdagmorgen en we kijken samen wat de mogelijkheden zijn. Geen vraag is te gek, maar of we overal een antwoord op hebben zal de praktijk leren.

Wilt u meer weten? Kijk eens op onze pagina op de website van de landelijke organisatie van SeniorWeb https://www.seniorweb.nl/cursussen/computerles-in-de-buurt/odijk/odijk of op de website van de Huiskamer van Odijk. Of loop binnen op de woensdagmorgen tijdens het DigiCafé in het Dorpshuis.

De themamaand ‘Digitale voorjaarsschoonmaak’ hebben we inmiddels achter ons gelaten. Voor het najaar staat de ‘Fraudemaand’ op het programma. Deze ‘Fraudemaand’ zal plaatsvinden in de maand oktober. Op deze plaats, in het Bunniks Nieuws, kunt u eind augustus de nodige informatie verwachten en op www.BunnikSamen.nl. Fraude gebeurt aan de lopende band, dus duidelijk een rede om als SeniorWeb hier in oktober aandacht aan te besteden. 

Kijkt u vast eens op de website www.zowerktfraude.nl. In Den Haag zijn de afgelopen maand ruim honderd 80-plussers slachtoffer geworden van Spoofing (telefonische bankfraude) Daar willen we als SeniorWeb de ouderen, maar ook de jongeren, graag voor waarschuwen.

door BunnikSamen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie