Afbeelding
Stop4deroute

Actie tegen 4e aanvliegroute Schiphol: fiets vrijdagochtend 9 juni ‘Nee’ naar het Utrechtse Provinciehuis

5 juni 2023 om 11:11 Maatschappelijk

REGIO Vrijdagochtend vraagt de actiegroep Stop4deroute opnieuw aandacht voor een mogelijk vierde aanvliegroute voor Schiphol over deze regio. Om de druk wat verder op te voeren wil men op 9 juni - aan de rijksoverheid, gemeenten en provincie Utrecht - laten zien dat wat hen betreft een vierde route geen optie is. 

De hoop is dat gemeentebestuurders en raadsleden in gesprek gaan met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de plannen van de vierde aanvliegroute. 

De actievoerders: ,,Daarom stappen we vrijdagochtend vroeg op de fiets en fietsen we vanuit Utrecht, Bunnik, de Bilt, Driebergen en Zeist naar het Provinciehuis om gemeenten en provincie aan te moedigen. Fiets jij ook mee?”

Tussen 8 en 8:30 uur wordt er vertrokken vanuit Bunnik, Driebergen, De Bil en Zeist. Kijk voor exacte tijden en aanmelden op www.stop4deroute.nl

Op dit moment tekenden meer dan 40.000 mensen de petitie ‘stop4deroute’. Ook gemeenten zitten niet stil, 17 gemeenten namen een motie tegen de aanvliegroute aan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie