Carolien Brouwer, Stella Heinen, Tineke Harlaar, Koos van Dijk, Pim de Moed en René Willigenburg zijn blij met de werkschuur.
Carolien Brouwer, Stella Heinen, Tineke Harlaar, Koos van Dijk, Pim de Moed en René Willigenburg zijn blij met de werkschuur. Richard Thoolen

Werkschuur Nieuw Wulven geopend

25 mei 2023 om 15:30 Maatschappelijk

HOUTEN Zaterdag werd de droom van Stella Heinen en René Willigenburg werkelijkheid: de plannen die zij sinds 2015 met samenwerkingspartners aan het uitwerken waren, resulteerden in de opening van een multifunctionele werkschuur in recreatiegebied Nieuw Wulven. Deze werkschuur is veel meer dan een opslagplaats voor gereedschap en van grote maatschappelijke waarde. Naast ervaringsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heeft de werkschuur ook een functie voor onderzoekers van de natuur, recreanten en sportievelingen. Naast de werkschuur werden ook een trimparcours en een kruip- en sluippad officieel in gebruik genomen.  

door Richard Thoolen

In Nieuw Wulven worden vanaf 1 juni projecten uitgevoerd waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan deel kunnen nemen. René Willigenburg: ,,Op laagdrempelige wijze worden deze mensen uitgenodigd om werkzaamheden uit te voeren in de natuur van Nieuw Wulven. De werkschuur was niet haalbaar geweest zonder een subsidie van Leader Utrecht Oost.” Koos van Dijk is beleidsadviseur Werk & Inkomen. Hij stelt:,,We kunnen hier op de persoon afgestemde werkzaamheden bieden. Onze werkcoaches staan in nauw contact met deze doelgroep en dragen zorg voor een goede samenstelling van de groep.”

RECREATIE 

Nieuw Wulven heeft een recreatieve bestemming die goed past in de droom van Stella Heinen: ,,We willen een plek creëren waar jong en oud op een speelse en sportieve wijze kennis kan maken met de natuur en cultuur die Nieuw Wulven te bieden heeft. Van de natuur en leuke mensen krijg je energie.”
Pim de Moed is projectleider ruimtelijke ontwikkeling gemeente Houten. De Moed: ,,De gemeente Houten is blij met deze werkschuur. Als samenwerkingsverband zijn we alweer bezig met uitbreidingsplannen. Zo willen we volgend jaar een restaurant neerzetten om de recreatieve functie verder te vergroten.”
TRIMPARCOURS Het trimparcours werd namens Loopsportcentrum Houten in gebruik genomen door Fred van Mook en Marije Werelds. Werelds:,,Het parcours is heel mooi aangelegd waarbij gebruik gemaakt is van natuurlijke materialen. Het is goed bereikbaar en biedt aan zowel beginners als gevorderde sporters voldoende uitdaging.”

KRUIPEN/SLUIPEN

Door Staatsbosbeheer is een bijzonder kruip- en sluippad aangelegd. Tineke Harlaar is als boswachter betrokken geweest bij alle plannen. Harlaar: ,,Op het kruip- en sluippad zijn allerlei faciliteiten aangelegd waardoor mensen op speelse wijze kennis kunnen maken met de natuur en haar bewoners.”

VRIENDEN VAN

Carolien Brouwer is Projectleider Stichting Natuur Recreatie. Brouwer: ,,De werkschuur vormt de basis voor tal van activiteiten in Nieuw Wulven. Voor een ieder is hier wel wat leuks te doen of te ontdekken. Voor meer informatie verwijs ik naar onze website www.werkschuurwulven.nl. Verder zijn we op zoek naar mensen die ons willen ondersteunen. Aanmelden kan via onze website.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie