Feest bij Bridgeclub Bunnik.
Feest bij Bridgeclub Bunnik. Han Langemeijer

Bridgeclub Bunnik viert 65-jarig bestaan

20 mei 2023 om 09:45 Maatschappelijk Tips van de redactie

BUNNIK De leden van Bridgeclub Bunnik kwamen op 13 mei bij elkaar voor de feestelijke viering van het 13e lustrum. ,,Dat vond plaats bij Les Cailloux aan de Koelaan in Zeist, in het fraaie clubhuis waar die vereniging Petanque speelt. Of, anders gezegd, het spel dat door veel mensen jeu de boule wordt genoemd”, vertelt Gérard de Reus van de bridgeclub.

,,Na een opwekkend openingspraatje van voorzitter Hans de la Parra kon iedereen zich naar hartenlust gaan uitleven. De feestvierders kregen een programma voorgeschoteld waarin zij onder het genot van de nodige hapjes en drankjes afwisselend hun geliefde kaartspel en het spel met de ballen konden beoefenen. Mede dankzij het schitterende weer werd dat een groot succes, waardoor iedereen kan terugzien op een geslaagde dag. Want verrassend genoeg bleek ook het balspel voor de mensen die dat nog nooit hadden uitgeprobeerd, een leuke en spannende bezigheid te kunnen zijn. Bij les Cailloux weten Eef van den Brink en zijn mensen precies hoe je dat moet aanpakken.”

ZORGEN

,,De bridgers kunnen zich nu gaan opmaken voor het volgende jubileum, maar helemaal zonder zorgen gaat dat niet. Want net als veel andere verenigingen heeft ook Bridgeclub Bunnik te maken met een teruglopend ledental. Het lijkt duidelijk dat de recente wereldgeschiedenis daarin een rol speelt. En daarom is het de vraag, of en wanneer er weer meer belangstelling ontstaat voor verenigingsactiviteiten.”

Voor belangsteellenden is informatie te vinden op de website 2041.bridge.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie