De Bunnikse Spelen van afgelopen jaar (2021) Ruim 100 kinderen deden mee.
De Bunnikse Spelen van afgelopen jaar (2021) Ruim 100 kinderen deden mee. Agnes Corbeij

Doe je al mee met de Bunnikse Spelen?

Maatschappelijk

Acht verenigingen dragen steentje bij

WERKHOVEN/ODIJK/BUNNIK Op woensdag 17 augustus is het weer tijd voor de jaarlijkse Bunnikse Spelen. De buurtsportcoaches zijn volop in de voorbereiding van dit evenement. Dit jaar zijn er acht top verenigingen gevonden die hun steentje willen bijdragen voor de kinderen binnen de Gemeente Bunnik. De Bunnikse Spelen staat garant voor een leuke speelse dag, maar ook voor informatieve praktische clinics zodat kinderen hun sportkeuze gemakkelijker kunnen maken. Maak in dit artikel kennis met welke acht verenigingen gaan meedoen. Het is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. 

Mieke Hansen-Hilhorst

Vooraf zal de Bunnikse Spelen afgetrapt worden met een heuse sportshow. Er wordt een groot spektakel van gemaakt. Hieronder worden de acht verenigingen uitgelicht. Bij de laatste bekendmaking is er nog een leuke verrassing aan toegevoegd. Lees snel verder. 

AANWEZIGEN Er wordt afgetrapt met de vereniging BC Krommerijnstreek. Deze fanatieke badmintonclub doet voor het eerst mee dit jaar en zal ons met een leuke clinic zeker overtuigen. Badminton ken je misschien van het spelen op de camping, maar de sport heeft meer dan dat. Onze tweede vereniging is een terugkerend fenomeen, de Driebergse Pink Panthers. Zij gaan dit jaar weer een uitgebreide rugby clinic neerzetten. Vorig jaar waren zij voor het eerst en was het een groot succes. 

GEZELLIG De derde vereniging zijn de fanatieke dansdames van Danzation, ook terugkerend met een divers dansaanbod. HV Celeritas is de vierde vereniging die mee doet aan de Bunnikse spelen, deze leuke handbalvereniging is naar eigen zeggen de gezelligste handbalvereniging van Bunnik, dus dat moet goedkomen.

SPELLEN Na een afwezigheid van één jaar zijn de top tennissers uit Bunnik (One2Tennis) weer helemaal terug voor een leuke clinic, erg benieuwd waarmee ze ons allen zullen verassen. De zesde vereniging zijn de volleyballers van VC Kromme Rijn! Naast dat ze druk zullen zijn met hun beachvolleybaltoernooi van 27 augustus hebben ze gelukkig nog tijd over voor de Bunnikse spelen. De zevende vereniging die mee doet zijn de mensen van Loopgroep Bunnik, zij bedenken de leukste hardloopspelletjes! Ze promoten tevens het evenement Bunniks Mooiste (hardloopwedstrijd) op 3 september. Hier kunnen kinderen en volwassenen aan meedoen. 

FREESTYLE Last but not least hebben we SVO Krommerijnstreek, deze super gave meidenvoetbalvereniging komt ieder jaar weer terug met een spetterende clinic, dit jaar zelfs met voetbal freestylers. Je leert bij deze clinic niet alleen voetballen door SVO Krommerijnstreek, maar ook vette tips en tricks via freestylers van Street Skills. Zij zijn de top van Nederland. 

GRATIS Deze verenigingen gaan er alles aan doen om van de Bunnikse Spelen op woensdag 17 augustus een groot succes te maken. Het zal plaatsvinden van 9.30 uur tot uiterlijk 13.00 uur. Alle clinics zijn bij de velden van SV Odijk op het achterste kunstgrasveld. De hele ochtend is gratis bij te wonen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Alle kinderen krijgen na het evenement een prachtig certificaat mee naar huis, waarop verschillende vouchers staan van de deelnemende verenigingen. Dan kun je na de Bunnikse Spelen nog een paar keer gratis uitproberen bij één of meerdere clubs die aanwezig waren.

Nieuwe buurtsportcoach Gento Wijngaard: ,,Met elke vereniging heb ik inmiddels contact gehad en ik hoor zoveel leuke spellen en verdere activiteiten voorbij komen. Dit kan niet anders dan dat het superleuk gaat worden. We hebben er zin in!”

AANMELDEN Inschrijven kan tot op de dag van vandaag nog steeds! Dit kan via info@bunnikbeweegt.nl of via de QR code. Meer informatie nodig? Kijk dan op de website van Bunnik Beweegt: www.bunnikbeweegt.nl. 

Zien zij uw zoon of dochter 17 augustus op de Bunnikse Spelen? Tot dan!

advertentie
advertentie