Volleyballen, bridgen, koersballen en bewegen op de stoel sfeerbeelden.
Volleyballen, bridgen, koersballen en bewegen op de stoel sfeerbeelden. Mieke Hansen-Hilhorst

Waar heb jij als oudere behoefte aan?

Maatschappelijk

Sportieve en creatieve activiteiten

BUNNIK Al meer dan 25 jaar organiseert Stichting Welzijn Ouderen Odijk voor inwoners van 55-100 jaar binnen de gemeente Bunnik, sportieve en creatieve activiteiten, waarbij gezelligheid centraal staat. Er werd en wordt een scala van activiteiten aangeboden. De activiteiten die nu aangeboden worden zijn: klaverjassen, bridge, volleybal, bewegen op de stoel en koersbal. Hieronder verder uitgelicht. De eerste drie keer mee doen zijn gratis, daarna wordt er een kleine bijdrage gevraagd. Aan het geld ligt het niet, want dat is weinig doordat de stichting gesubsidieerd wordt door de gemeente. Ze willen zoveel mogelijk mensen het aanbod geven wat voor hun leuk en gezellig is. Mocht je nieuwe ideeën hebben voor activiteiten, dan staat het bestuur te springen.

Mieke Hansen-Hilhorst

Alle activiteiten beginnen in de eerste week van september t/m eind mei. Het is fijn als je er bent, maar mocht je niet elke week kunnen komen dan is dat geen probleem. Dus houdt dat je tegen dan hoeft dat niet. Voorzitter Klaas: ,,We merken dat mensen van onze leeftijd net gepensioneerd nog niet klaar zijn om aan te sluiten bij de activiteiten. Terwijl er best wat mensen mee doen van die leeftijd. Kom het gewoon een keer proberen! Ik doe zelf ook mee en ben 78 jaar.”

De activiteiten Op maandagmiddag is er klaverjassen van 14:00-16:45 uur in de Sint Nicolaaskerk voor een heel jaar betaal je 75 euro. Klaverjassen is makkelijk te leren en kun je goed bij aansluiten. Mocht je van kaartspellen houden ben je van harte welkom. Aanmelden kan bij Mw. Vreeswijk via telefoonnummer 030-6564762.

Op woensdagmiddag is er bridgen van 13.30 tot 16.30 uur in het Dorpshuis Odijk. Voor een heel jaar betaal je 55 euro. Bridgen is iets lastiger dan klaverjassen, maar een mooie uitdaging om dit te proberen. Aanmelden kan bij An Peek via telefoonnummer 030-6567287. 

Eventueel kun je aansluiten bij de bridge cursussen die gegeven worden in Driebergen bij Hoenderdaal door Simon de Wijs, telefoonnummer 06-53549109 op donderdag vanaf 19 september van 9.30 tot 12.00 uur. Daarna kun je aansluiten in Odijk en weet je precies hoe bridgen werkt. 

Op donderdagochtend zijn er drie verschillende activiteiten. Om 9.00 uur beginnen volleybal en blijf in beweging. Zij zitten apart van elkaar in de Lindenhof van 9.00 tot 10.00 uur. Volleybal is 85 euro voor een heel jaar. Blijf in beweging zit nu vol en is 4 euro per les. Bij volleybal kunnen er nog wel mensen bij. Met achteraf gezellig koffie en thee drinken in de kantine. Aanmelden kan via 06-29603992.

Speciaal voor de bewoners binnen het Hof van Rhijnwijck is er bewegen op de stoel op donderdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Woon je in het Hof van Rhijnwijck, dan kun je altijd mee doen. Er is een aantal nieuwe bewoners en zij hebben al een paar keer geproefd in deze zomer en gaan in september door. 

Aanmelden kan bij Mieke Hansen-Hilhorst  via telefoonnummer 06-23244886.

Tot slot is er op vrijdagmiddag koersballen van 13.15 tot 15.45 uur met tussendoor pauze met koffie/thee in het Dorpshuis Odijk in de Berk 2. Het lijkt op jeu de boules, alleen dan binnen, en kost maar 70 euro voor een heel jaar. Aanmelden kan bij Gé Smits, telefoonnummer 06-11171222.

GEZELLIG Bij alle groepen zijn leuke mensen en is het erg gezellig. Er wordt of tussendoor of achteraf koffie/thee gedronken en nog even bijgepraat. Het gaat niet alleen om de activiteit, vooral het contact is superbelangrijk.

NIEUWE IDEEËN? Heel graag wil SWO aan de slag met nieuwe activiteiten. Vind je het aanbod niet toereikend genoeg en wil je iets opstarten? Laat het dan weten aan de voorzitter Klaas de Jong via 030-65671019 of 06-33059702. Wil je alle informatie voor de activiteiten nog even bekijken dan kan dat op www.bunniksamen.nl.

advertentie
advertentie