Artikel 1 van de Grondwet hangt in de aula, boven de entree naar de raadszaal
Artikel 1 van de Grondwet hangt in de aula, boven de entree naar de raadszaal Gemeente Bunnik

Artikel 1 Grondwet hangt in hal Gemeentehuis Odijk

13 mei 2022 om 15:01 Maatschappelijk

ODIJK Donderdagavond is voorafgaand aan de raadsvergadering de tekst onthuld van Artikel 1 van de grondwet. Dit was een wens van burgemeester Ruud van Bennekom, omdat de gemeente Bunnik een inclusieve lokale samenleving wil zijn. Artikel 1 van de Grondwet legt het gelijkheidsbeginsel vast.

door Kuun Jenniskens

Een gemeentewoordvoerder legt uit dat er in de gemeente Bunnik geen ruimte is voor discriminatie, racisme of ongelijkheid. ,,Met het aanbrengen van deze tekst wil de gemeente dit blijvend onder de aandacht houden. Het artikel hangt in het gemeentehuis boven de raadszaal, omdat dit het huis is voor alle inwoners van de gemeente Bunnik. Zonder onderscheid op welke grond dan ook. De burgemeester gaat hier volgende week nog een blog over schrijven, waarin hij verder erop in zal gaan waarom artikel 1 is opgehangen.”

De tekst van Artikel 1 luidt als volgt: ,,Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie