De organisatie van Om Odijk.
De organisatie van Om Odijk. Rene van den Brandt

Om Odijk zoekt jou!

Maatschappelijk

ODIJK Sinds 2015 heeft er jaarlijks t/m 2019 een hardloopevenement in Odijk plaatsgevonden. Door corona kon het twee jaar achter elkaar niet doorgaan, maar dit jaar wil het bestuur het graag door laten gaan. Dit kunnen zij natuurlijk niet alleen, ben jij diegene die zij zoeken?

door Mieke Hansen-Hilhorst

Binnen de organisatie zijn er enthousiastelingen die het hardloopevenement graag weer willen neerzetten. Na twee jaar geen evenement is het wel weer tijd voor Om Odijk om aan de startlijn te staan. Vanwege Covid-beperkingen hebben we het evenement twee keer moeten uitstellen. Hierdoor is er zelfs een bestuurslid dat al twee jaar mee doet, maar nog nooit Om Odijk ‘echt’ heeft kunnen organiseren. Het gaat om Peter den Ouden: ,,Het is superjammer om in te stappen en dan niks te kunnen neerzetten. Daarom gaan we nu hard op zoek naar mensen die ons willen helpen met het neerzetten van Om Odijk 2022. Zou jij ons willen helpen tijdens de Om Odijk loop? De mogelijkheden zijn immens. Denk aan opbouw en begeleiding bij de startlocaties, ondersteuning bij de inschrijfbalie of op de route bij de verzorgingspost.” 

HET BESTUUR In het bestuur is er voor dit jaar ruimte ontstaan, omdat twee bestuursleden na 7 jaar de stichting gaan verlaten. Mede bestuurslid Mieke Hansen-Hilhorst: ,,Superjammer dat er natuurlijk mensen stoppen, want we hebben een super gezellig team. Daarom verwelkomen we graag nieuwe mensen die net zo enthousiast mee willen helpen in ons bestuur. Dankzij ons vrijwilligersteam brengen we veel dorpsgenoten in beweging. Het team bestaat uit individuele vrijwilligers die een hecht team vormen.” Het maakt niet uit of je hardloper bent of dat je mee wil helpen met de activiteiten omtrent het evenement. Iedereen die graag wil meehelpen is al welkom. Elk jaar stonden er ruim 20 verkeersregelaars het verkeer tegen te houden. Andere taken zijn de chips losknippen van de lopers, startnummers uitdelen, flesjes uitdelen na de loop aan de lopers en nog veel meer. 

SUPER EVENEMENT De afgelopen jaren heeft de stichting Om Odijk veel werk verzet, maar allemaal met een doel. Om iedereen te laten mee doen aan het evenement. Zelfs ouderen en mensen met een beperking kunnen meedoen aan het evenement bij de heuse 1 km duoloop. De laatste keer deed er zelfs een 93 jarige man mee! Naast deze loop is er een kinderloop van 1 en 2 km. Tot slot is er een 5 en 10 km loop voor mensen vanaf 16 jaar. Allemaal op dezelfde middag georganiseerd. 

HET DOEL Het bestuur is een divers team met verschillende leeftijden, niveaus, motivaties en wensen, maar samen één doel: ‘de deelnemers zo goed mogelijk faciliteren’. Wil jij ook genieten van de blije gezichten, een toffe dag beleven, ervaring opdoen en na afloop met een voldaan gevoel weer naar huis gaan? Neem dan contact op met Peter of Mieke uit het team van Om Odijk. 

Mocht jouw interesse gewekt zijn, neem dan contact op met Peter, bel 06-22122252 of mail naar peter@omodijk.nl.. Of neem contact op met Mieke, bel 06-23244886 of mail naar mieke@omodijk.nl.

advertentie