Afbeelding
Energierekening

Problemen door een hoge energierekening?

24 december 2021 om 13:45 Maatschappelijk

BUNNIK De energietarieven stijgen hard. ,,Zo hard dat het kan zijn dat het u niet lukt om de rekening voor uw gas en licht te betalen. Is dat het geval? Misschien komt u in aanmerking voor een eenmalige bijdrage voor het betalen van de energierekening”, aldus de gemeente Bunnik. ,,Heeft u nu al in de financiële problemen door de hoge energierekening? Vraag dan financiële hulp en tref een regeling met uw energieleverancier. Lukt dat niet? Neem dan contact op met de schuldhulpverlening van de RSD.”

EENMALIGE BIJDRAGE Mensen met een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum) krijgen begin volgend jaar deze bijdrage voor het betalen van de energierekening voor hun huishouden. Het gaat om een bedrag van ongeveer 200 euro. De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) start in het eerste kwartaal 2022 met het uitkeren van dit bedrag. Mensen die in de bijstand zitten ontvangen het bedrag automatisch van de RSD.

MELDEN BIJ DE RSD Andere groepen die in aanmerking komen voor de tegemoetkoming zijn: IOW-gerechtigden (oudere werklozen), AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen en zelfstandigen met een laag inkomen – Behoort u tot een van deze groepen? Dan kunt u zich begin volgend jaar bij de RSD melden.

Voor meer informatie: telefoonnummer 030-6929500 (op werkdagen tussen 8.00–17.00 uur) of email schuldhulp@rsdkrh.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie