Afbeelding
Gemeente Bunnik

Vragen aan burgemeester en kinderburgemeester

19 november 2021 om 11:30 Maatschappelijk

BUNNIK Kinderen uit Bunnik mochten donderdagochtend vragen stellen aan burgemeester Ruud van Bennekom en kinderburgemeester Duco. Dit waren een paar van de vragen:

Komt er een McDonalds / KFC naar de gemeente?

Goede vraag! De burgemeester geeft aan dat er eerst ondernemers moeten zijn die een fastfoodrestaurant willen opstarten in de gemeente Bunnik. Als die er zijn, gaat er gekeken worden of het mogelijk is met de locatie. Zeker omdat er dan meer verkeer bij komt kijken. De kinderen zien zelf het allemaal wel zitten, en zien het liefst een McDonalds terug.

(Aan de burgemeester) Heeft u snapchat of TikTok?

Nee dat heeft hij niet. Wel heeft hij onlangs Instagram aangemaakt, maar daar moet hij nog mee beginnen. De burgemeester vraagt zich af of de kinderen hem dan zouden volgen? De kinderen geven (eerlijk als ze zijn ??) wisselende antwoorden.

Hoe komen we aan meer meesters/juffen?

De burgemeester geeft aan dat dit een lastig vraagstuk is. Wel is het belangrijk dat wij als gemeente meer huizen bouwen zodat de juffen/meesters dicht bij hun werk kunnen wonen. Hij geeft aan dat de kinderen extra lief moeten zijn, zodat alle juffen en meesters voor hun klas willen staan.

(aan de burgemeester) hoe oud bent u?

De burgemeester laat de kinderen raden maar geeft uiteindelijk het verlossende antwoord, hij is 61 jaar.

Wordt vuurwerk verboden?

Het vuurwerk zal niet alleen in Odijk verboden worden, dat is iets wat landelijk moet gebeuren. De burgemeester geeft wel aan elk jaar te schrikken van de hoeveelheid vuurwerkslachtoffers.

(aan de burgemeester) wie is de belangrijkste persoon die u ooit ontmoet heeft?

De burgemeester geeft aan dat hij Mark Rutte en de vorige koningin heeft ontmoet. Helaas heeft hij de huidige koning en koningin nog niet ontmoet.

Wat doet Duco precies als kinderburgemeester?

Duco geeft aan dat hij maandelijks met de burgemeester over zijn ideeën bijpraat. Voor de rest is hij bezig met een middag organiseren in de Schoudermantel en mag hij hopelijk in de toekomst wat officiële dingen bijwonen. (Kan nu niet i.v.m. corona)

Kunnen er meer geocaches in Odijk komen?

De burgemeester kende dit helemaal niet. De kinderen vertelden dat geocaches capsules zijn die je kan zoeken waar je dan je naam in achter kan laten. Duco en de burgemeester gaan dit in de overleggen een keer bespreken.

(aan de burgemeester) wat wilde u vroeger worden?

Toen de burgemeester op de basisschool zat, wilde hij graag fotograaf worden. Toen hij wat ouder werd wilde hij graag politiekverslaggever worden.

Kan de skatebaan bij de voetbalkooi uitgebreid worden?

Duco geeft aan dat de kinderen in Werkhoven zelf een petitie hebben gehouden en geld hebben ingezameld en dat dat eventueel weer kan. De kinderen zien graag uitbreiding van het skatepark in Odijk.

APPLAUS Ze sloten af met een door Duco geïnitieerd applaus voor het 3-jarig burgemeesterschap van Ruud van Bennekom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie