Koningsdag Odijk gaat door
Koningsdag Odijk gaat door Sander Knol

Vrijwilligers gezocht voor Koningsdag Odijk 2022

6 november 2021 om 15:15 Maatschappelijk

ODIJK Hoewel het natuurlijk ook voor Koningsdag 2022 nog onduidelijk is hoe het zich gaat ontwikkelen, zijn wij wel alweer volop aan het werven voor nieuwe vrijwilligers voor Koningsdag volgend jaar. Want, niet alleen bij de ijsverenigingen zoeken ze nieuwe ‘ijsmeesters’, wij zoeken voor Koningsdag ook nieuwe vrijwilligers die we kunnen ‘kronen’ voor dit dankbare werk, het is immers ook Nederlands immaterieel erfgoed (sinds 2013)”, vertelt Sander Knol van de organisatie. Ze doen een oproep voor nieuwe teamleden.

Gezocht worden twee vormen van vrijwilligers: mee-bedenkers en hands-on.

Mee-bedenkers (voortraject, organisatie). ,,We hebben vrijwilligers nodig voor totaal programma’s mee- bedenken en (samen) organiseren voor één van de activiteiten (promotie, muziek, horeca, sponsoren, etc),  organiseren van de rommelmarken meedenken met activiteiten voor kinderen en voor andere onderdelen. 

VERGADERINGEN De vrijwilligers starten al in januari met het maandelijks deelnemen aan vergaderingen, waarin stap voor stap toegewerkt wordt naar Koningsdag 2022. Sander: ,,Op het moment van aanmelding hoor je welke onderdelen op dat moment open staat (staan).”

Hands-on ,,We hebben vrijwilligers nodig die in de weken/dagen voor Koningsdag, en/of op Koningsdag zelf, ons komen ondersteunen met donatie-actie in het dorp op te zetten en coördineren, opbouw en afbouw, rommelmarkt: plekken voor de rommelmarkt afzetten (dag voor Koningsdag) en controle en support (op Koningsdag). Ook zijn er Runners nodig: vrijwilligers die in overleg worden ingedeeld voor een deel van de dag om te komen helpen, bijvoorbeeld springkussens bemensen en toezicht houden.”

,,Met je inzet werk je mee aan een goed bezochte Koningsdag voor jong en oud voor en met Odijk: veel dankbare blikken en vooral lachende kinderen! Kom jij onze commissie versterken?! Enthousiast? Of wil je meer weten? Laat dan van je horen bij een van de huidige teamleden! Michelle, Erwin, Sander, Vanessa en Marleen via koningsdagodijk@gmail.com.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie