Afbeelding
Bunnik '73

Reanimatie cursus bij voetbalvereniging Bunnik ‘73

5 oktober 2021 om 13:45 Maatschappelijk

BUNNIK Bij de voetbalvereniging Bunnik ‘73 heeft maandagavond de eerste van twee avonden reanimatie plaatsgevonden, tien spelers en begeleiding van de seniorenteams hebben de cursus gevolgd.

HARTAANVAL De aanleiding voor het starten van deze cursus was het afgelopen EK voor landenteams. In de wedstrijd Denemarken-Zweden was het de Deense speler Christiaan Eriksen die een hartaanval kreeg, door goed en snel ingrijpen van de mensen om hem heen is erger leed voorkomen en heeft hij het overleefd.

Voor Bunnik ‘73 was het aanleiding om binnen de vereniging te kijken naar de mensen die bij een incident in kunnen ingrijpen en met een AED overweg kunnen. De conclusie was dat kennis en vaardigheden aanwezig zijn, maar uitbreiding kan gebruiken. Beter teveel dan te weinig kennis!

In overleg met het Rode Kruis afdeling Bunnik-Odijk zijn er twee avonden georganiseerd voor Bunnik ‘73, een voor de senioren en een avond voor de jeugdafdeling. Iedere avond gaan tien spelers en begeleiders aan de slag om de reanimatiecursus te volgen.

Als andere verenigingen na het lezen van dit artikel ook interesse hebben om de cursus aan leden aan te bieden, neem dan contact op met het Rode Kuis!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie