dag van de minibieb
dag van de minibieb minibieb.nl

Dag van de Minibieb

27 mei 2021 om 11:32 Maatschappelijk Deel je nieuws

BUNNIK Op zaterdag 5 juni is er bij veel minibiebs in het land iets leuks te doen, ook in de gemeente Bunnik! Onder andere de minibiebs aan de Huib van de Vechtlaan 21, Maatschapslaan 3 in Bunnik en aan de Herenstraat 68 in Werkhoven doen mee.

De Dag van de Minibieb is als een Open Huis, maar dan buiten, bij een Minibieb. Zo kun je extra boeken ruilen en delen of eigen overtollige boeken inleveren. Het is voor bezoekers de kans om een praatje te maken met andere leesliefhebbers in de buurt. Op de website www.dagvandeminibieb.nl  kun je zien welke minibiebs meedoen.

WANDELING Alleen al in Bunnik zijn er 15 minibiebs. Ook in Odijk zijn minibiebs te vinden en sinds kerst 2020 één in Werkhoven. In Bunnik zijn er twee wandelroutes (elk 3 kilometer) uitgezet met als start- en eindpunt Bibliotheek Idea. De wandelroutes zijn geschikt om een doel te hebben om er even uit te gaan en anderen te ontmoeten op straat. Voor nieuwkomers in Bunnik is het een leuke manier om het dorp te leren kennen omdat de wandelingen het hele dorp doorgaan.

In de zomer wordt er iedere woensdagochtend om 10 uur een wandelactiviteit georganiseerd. Bibliotheek Idea Bunnik is het start- en eindpunt van de routes. Voor de wandeling kiest iedere deelnemer een afgeschreven boek, dat hij/zij in een minibieb ruilt voor een ander boek. Na afloop van de wandelroute wordt “de buit” besproken in de Bibliotheek onder het genot van een kopje koffie/thee.

De wandelroutes zijn gratis af te halen in de Bibliotheek. Aanmelden voor de wandelactiviteit bij Bibliotheek Idea via bunnik@ideacultuur.nl of aan de balie. Meer informatie op www.ideacultuur.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie