De plantenbakken werden door bewoners zelf verzameld, mooi gemaakt en gevuld
De plantenbakken werden door bewoners zelf verzameld, mooi gemaakt en gevuld Liselotte van den Berg

Odijks buurtplan genomineerd voor Kern met Pit-prijs

14 januari 2021 om 07:50 Maatschappelijk

ODIJK In de provincie Utrecht hebben weer vele buurtinitiatieven in het kader van Kern met Pit gewerkt aan hun droom voor de buurt. Veertien daarvan zijn genomineerd om gekroond te worden tot het beste project en daarmee 1500 euro te winnen voor het verder ontwikkelen van hun plannen. Inwoners van de provincie wordt gevaagd mee te denken over de winnaar en kunnen stemmen op hun favoriet via www.kernmetpit.nl. Dat kan nog tot en met 20 januari 2021.

De gemeente Bunnik was goed vertegenwoordigd bij het oorspronkelijk indienen van plannen, met liefst vijf projecten: De tuin van het dorp en Pop Up Studio: Museum van de Verandering in Werkhoven, Natuurlijk en avontuurlijk speelplein ‘t Palet en Vergroening groenstrook Kerkplein in Odijk en Een gezellige boomgaard voor Bunnik

De vergroening het Kerkplein in Odijk werd uiteindelijk genomineerd voor de provinciale lijst en maakt dus kans op de 1500 euro. De initiatiefnemers willen het Kerkplein omtoveren tot een groene omgeving. De inwoners verfraaien daarmee niet alleen het plein, maar zorgen ook voor meer biodiversiteit. In dit uitgebreide Premium-verhaal wordt alles verteld over dit prachtige project.

DIGITALE UITREIKING TROFEE Internetstemmen van inwoners én de beoordeling van een vakjury, bepalen ieder voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. Namens de provincie Utrecht neemt gedeputeerde Hanke Bruins Slot zitting in de jury. Tijdens de Kern met Pit bijeenkomst op zaterdag 23 januari wordt de favoriet gekroond tot trofeewinnaar. In Utrecht wordt daarvoor een digitale bijeenkomst georganiseerd. Om 11:30 uur is de prijsuitreiking van de provinciale prijs in Utrecht. Wilt u live zien wie de prijs in onze provincie mag ontvangen? Stuur Kern met Pit een bericht (kmp@knhm.nl), waarna u een uitnodiging krijgt voor de digitale bijeenkomst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie