Bert Staal, voorzitter van Zonnebloem Odijk, overhandigt de attentie aan burgemeester Van Bennekom
Bert Staal, voorzitter van Zonnebloem Odijk, overhandigt de attentie aan burgemeester Van Bennekom Agnes Corbeij

Zonnebloem deelt ‘groots klein gebaar’ uit aan 165 Odijkers

2 januari 2021 om 09:00 Maatschappelijk

ODIJK Ongeveer 165 Odijkers ontvangen de komende dagen een klein ‘lichtpuntje’ uit handen van de Zonnebloem Odijk. Het lichtpuntje, een kaars met een kaart, is bedoeld om eenzaamheid te verminderen. De slogan van de actie is dan ook ‘Er zijn voor elkaar, is een groots klein gebaar’. 

door Agnes Corbeij

De actie werd opgezet vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en is onderdeel van een langer lopend programma tegen eenzaamheid. Begin december werd de actie #eenkleingebaar gelanceerd. Het doel is landelijk opererende vrijwilligersorganisaties in staat te stellen ‘een klein gebaar’ te maken. Daarvoor is geld beschikbaar gesteld.  

Een van die organisaties is de Zonnebloem. Veel lokale afdelingen van de Zonnebloem maken hier gebruik van, zo ook Zonnebloem Odijk. Op deze manier wordt geprobeerd in deze donkere dagen zo min mogelijk mensen te vergeten en dat zij aangesloten blijven bij de maatschappij. De vrijwilligers van Zonnebloem Odijk bezorgen de cadeautjes deze week. Bert Staal, voorzitter van Zonnebloem Odijk: ,,In totaal ontvangen 165 Odijkers dit grootse kleine gebaar. Daarvan zijn 91 mensen lid van De Zonnebloem.” 

De 100-jarige An Vrancken uit Odijk is een van hen. Zij ontving afgelopen dinsdag symbolisch het eerste exemplaar van burgemeester Van Bennekom. Hiervoor werd een coronaproof bijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis. Alleen voor de foto ging het mondkapje even af.

Burgemeester Van Bennekom overhandigt de kaars aan de honderdjarige An Vrancken.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie