De gemeente compenseert verenigingen voor gederfde inkomsten uit inzameling van oud papier
De gemeente compenseert verenigingen voor gederfde inkomsten uit inzameling van oud papier Archief Bunniks Nieuws

Gemeente compenseert verenigingen voor misgelopen inkomsten bij inzameling oud papier

5 juni 2020 om 10:00 Maatschappelijk

BUNNIK De gemeente Bunnik gaat de verenigingen die inkomsten mislopen uit oud papier compenseren tot het einde van 2020. Zij lopen deze inkomsten nu mis, omdat ze geen oud papier meer op mogen halen, in verband met de coronacrisis. 

Oud papier en karton wordt in de drie dorpen al vele jaren ingezameld door vrijwilligers van verschillende lokale verenigingen. Daarvoor ontvangen zij altijd een vergoeding van de gemeente. Na het afkondigen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus half maart konden de vrijwilligers dit werk niet meer doen. Er zijn namelijk veel verschillende mensen bij de inzameling betrokken en de contacten moesten ter bestrijding van corona worden beperkt. 

Daarom is de inzameling van het oud papier tijdelijk overgenomen door RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland), die ook het groenafval, restafval en plastic afval ophaalt. Zo konden de inwoners toch hun papier en karton kwijt en kwam niemand in de verleiding dit bij het restafval weg te gooien.

Omdat de verenigingen hierdoor inkomsten mislopen, heeft het college besloten hen financieel te compenseren, maximaal tot het einde van dit jaar. Door deze maatregel hoopt de gemeente dat de verenigingen niet de dupe worden van het besluit om uit veiligheidsredenen tijdelijk te stoppen met het werken met vrijwilligers. 

In Odijk wordt het inzamelen van oud papier georganiseerd door de omnivereniging. Hierover verscheen in maart nog een artikel in het Bunniks Nieuws. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie