Afbeelding
Gemeente Bunnik

Mevrouw Heetland-Schoeff koninklijk onderscheiden

3 oktober 2019 om 11:08 Maatschappelijk

ODIJK Burgemeester Ruud van Bennekom reikte woensdag 2 oktober een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Heetland (91) uit Bunnik. Zij werd onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Heetland heeft zich meer dan vijftig jaar vrijwillig ingezet voor de gemeente Bunnik. Zij is heel betrokken bij haar medemens en heeft allerlei initiatieven ontplooid in die jaren, zowel voor jong als oud. Eind jaren zestig heeft zij zich hard gemaakt voor de opzet van peuterspeelzalen omdat zij het belangrijk vond dat kinderen met een ontwikkelingsachterstand konden komen spelen en geholpen werden met hun taalontwikkeling.

Zij heeft in diezelfde periode de volksdansgroep Troika opgezet en heeft zich daar met hart en ziel voor ingezet. Ook richtte zij een 60+ koor op waarin ze zelf nog altijd, als haar broze gezondheid het toelaat, met veel plezier zingt.

Verder is zij initiatiefneemster geweest voor de oprichting van woongroep De Grondslag waar ze nog altijd woont. Daarnaast is zij voorzitter geweest en nog altijd lid van Vrouwen van Nu, voorheen de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie