Eef-Jan Breukink en Ton van Hekezen haalden beiden zilver op het WK hockey voor veteranen
Eef-Jan Breukink en Ton van Hekezen haalden beiden zilver op het WK hockey voor veteranen van Hekezen

Veteranen HC Kromme Rijn zilver op WK

16 augustus 2018 om 11:30 lokaal

BUNNIK Twee veteranen van Hockeyclub Kromme Rijn streden begin augustus met Nederlandse veteranenteams om het wereldkampioenschap. In Terrassa, het hockeycentrum van Spanje, speelden 250 teams uit heel de wereld mee in leeftijdsklasses van 35 tot 55+.  Eef-Jan Breukink haalde met het 50+ team zilver, en Ton van Hekezen met 45+ ook. Hockeyclub Kromme Rijn is trots op de internationale spelprestaties van deze veteranen en zeker ook op het feit dat jeugdleden door deze mannen getraind worden.

Eef-Jan Breukink woont in Odijk en speelt bij de veteranen van HC Kromme Rijn in de zaal en bij Doorn op het veld. Tevens was hij de afgelopen jaren trainer bij de meisjes van Kromme Rijn. Hij speelde zijn derde toernooi in het 50+ team. De poulefase verliep probleemloos, maar in de finale strandden ze op Australië. Een 2-1 achterstand kon helaas niet meer goed gemaakt worden.

Ton van Hekezen, oud-voorzitter van HC Kromme Rijn, speelt bij de Bunnikse veteranen en geeft ook training aan de jeugd. Het is zijn derde toernooi met het Nederlandse 45+ team. Vorig jaar behaalde hij goud bij het EK in Tilburg. Dit jaar ging de poulefase wisselend, maar de kwart finale en halve finale werd eenvoudig gewonnen van Duitsland en Frankrijk. Spanje was in de finale echter een maatje te groot. Met slim en effectief hockey won gastland Spanje verdiend met 2-1.

Beide heren hadden een stevig trainingsprogramma om aan het WK deel te nemen. Ook het omgaan met de temperaturen boven de 30 graden vereiste speciale voorbereiding. Zelfs de Bunnikse keepers, Marco Harskamp en Gerd-Jan van Zadelhoff, werden ingezet voor de training van de shoot-outs, de speciale hockey "strafschoppen".

Dat hockey door veteranen gespeeld wordt is tegenwoordig heel gangbaar. Hockeyclub Kromme Rijn heeft twee herenteams en twee damesteams in de competitie. Aanmeldingen voor de heren en vooral het nieuwe damesteam zijn overigens nog steeds welkom. De club draagt daarbij goed bij aan het credo van de hockeybond, "een leven lang hockey". Voor meer informatie over (veteranen)hockey zie www.hckrommerijn.nl of info@hckrommerijn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie