neuropsycholoog Inge van Tilburg
neuropsycholoog Inge van Tilburg wh

parkinson cafe

30 november 2023 om 14:35 Lokaal Deel je nieuws

Parkinson Café over cognitieve problemen

Neuropsycholoog Inge van Tilburg komt tijdens het Parkinson Café op dinsdag 19 december om 14.00 uur vertellen over cognitieve problemen als gevolg van de ziekte van Parkinson. Het Parkinson Café wordt gehouden in Zorgcentrum Sparrenheide in Driebergen (ingang Mervill van Carnbeelaan). 

De ziekte van Parkinson is een neurologische ziekte met veel en verschillende verschijnselen. Naast allerlei lichamelijke problemen treden ook vaak veranderingen in het geheugen, aandacht en planning op.  Deze zogenaamde cognitieve stoornissen leiden veelal tot steeds meer problemen bij de uitvoering van de dagelijkse taken. De neuropsycholoog is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van deze patiënten en zal in haar voordracht dieper op de verschijnselen ingaan. 

Iedere Parkinsonpatiënt is met zijn of haar begeleider/mantelzorger van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en om met haar hierover in gesprek te gaan. Inge van Tilburg is als GZ-psycholoog verbonden aan Zorgorganisatie Silverein en maakt deel uit van PakinsonNet, de landelijke organisatie van medici en zorgverleners met expertise op gebied van Parkinson.

Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd. Dit kan via info@parkinsoncafedriebergen.nl. Een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie