Overhandinging van cheque aan Saskia Rekké (2e van links) van Muziekschool De Kromme Rijn door Willem Stommel van de Lionsclub Bunnik (links op de foto)
Overhandinging van cheque aan Saskia Rekké (2e van links) van Muziekschool De Kromme Rijn door Willem Stommel van de Lionsclub Bunnik (links op de foto) Geerke Vermeulen

Bunniks publiek brengt 2500 euro bijeen en verbindt jong en oud met muziek

20 november 2023 om 09:43 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 18 november overhandigde een trotse voorzitter Willem Stommel de cheque met de opbrengst van de fundraisingactie van de Lionsclub Bunnik aan de muziekschool “De Kromme Rijn”. In een uitverkochte voorstelling genoten meer dan 200 liefhebbers van een magische avond waarin muzikale en filmische tonen in elkaar samenvloeiden tegen het decor van De Oude Dorpskerk in Bunnik. Met de extra steun van Lions Quest en andere sponsors is de opbrengst van de avond verdubbeld!

De muzikanten van het James Whale Orchestra speelden op harp, banjo, cello en piano de muzikale ondertiteling van de film City Girl van F.W. Murnau. Samen met het virtuele orkest wisten zij met hun muziek en timing het publiek op het puntje van hun stoel te krijgen voor een film opgenomen in 1930.

Saskia Rekké, muziekdocent en mede-coördinator van de muziekschool, benoemde in haar dankwoord de verschillende krachten van de muziek. Zo brengt muziek maken plezier, het brengt troost en het verbindt. De muziekschool Bunnik kan met de opbrengst verschillende muzikale activiteiten organiseren waar ouderen en jongeren elkaar treffen in Bunnik; activiteiten waar tegenwoordig met krappere budgetten geen geld meer voor is.

Het publiek ging huiswaarts met maar één onuitgesproken vraag: wanneer is de volgende keer…

Het James Whale Orchestra in de Oude Dorpskerk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie