Bladeren ruimen op het Ireneplein
Bladeren ruimen op het Ireneplein Cerian van Gestel, Oranjebuurt Bunnik

Oranjebuurt: twee middagen lekker bezig met groen

10 november 2023 om 11:53 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 18 november en zondag 26 november kunnen bewoners van de Oranjebuurt de groene vingers uit de mouwen steken. Dan vinden weer klusmiddagen plaats om het groen op en rond het Ireneplein te onderhouden. Ook het tuintje voorin de Emmastraat wordt dan onder handen genomen.

De afgelopen jaren hebben buurtbewoners stap voor stap het groen in de Oranjebuurt steeds leuker en diverser gemaakt. Naast de sportzaal aan de Rijnzichtlaan zijn een bijenhotel met insectvriendelijke beplanting en een buurtmoestuin (de ‘pluktuin) te vinden. Voorin de Emmastraat is een saai grasveldje omgetoverd tot een ontmoetingsplek met een fijn zitje en leuke paadjes. Als kers op de taart zijn afgelopen maand de pingpongtafel en betonnen zitjes op het Ireneplein kleurrijk geschilderd. En dat allemaal met inzet vanuit en door de buurt!

Tijdens de klusmiddagen wordt al het fijne en mooie groen in de buurt door buurtbewoners onderhouden. Taken die op de planning staan zijn onder andere wieden, bladeren vegen en snoeien. Iedere buurtbewoner is welkom om te helpen. Mensen met kinderen die graag spelen op het Ireneplein zijn extra welkom; zij kunnen het plein mooi maken voor hun kinderen.

De organisatie zegt: “Van kleine, makkelijke, klussen tot zwaarder fysiek werk (lekker even een work out!) is mogelijk. Je leert meteen ook meer mensen in de buurt kennen én je draagt bij aan een fleurige, leefbare buurt. Wees welkom met je eigen tuingereedschap. Schrijf hier ook even je naam op om te zorgen dat je met je eigen gereedschap weer naar huis gaat.”

Voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd. Aanmelden is niet nodig. Verzamelen om 14u bij de pingpongtafel op het Ireneplein.

Meer informatie over de groene activiteiten in de oranjebuurt is te vinden op de website van de Oranjebuurtvereniging: www.oranjebuurtbunnik.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie