Beste Corien van Steenbergen

25 mei 2023 om 11:36 Lokaal Deel je nieuws

Ik ken jou niet, en Pauline en Kees ken ik evenmin. Fijn dat je een brief aan Pauline en Kees in het Groentje plaatst om hun zorgen weg te nemen. Het is goed bedoeld, dat begrijp ik, maar je vertelt hen meteen ook even wat hun denkwijze is. Dit is wat veel mensen in deze tijd blijkbaar denken te moeten doen en ik vind dat heel storend, vandaar mijn brief aan jou, Corien. 

Pauline en Kees denken (volgens jou) blijkbaar dat zij witte Nederlanders zijn met een baan en een huis en de statushouders niet voldoen aan die criteria. Is dat zo Corien? Denken Pauline en Kees wel zo? Wellicht hebben Pauline en Kees gegronde redenen om te denken dat statushouders overlast kunnen gaan bezorgen. Wellicht hebben ze dit zelf ervaren. Pauline en Kees weten dit, niet jij. 

Je betoog is mooi. Uiteraard zijn niet alle statushouders overlastbezorgers, net als dat niet alle blanke Nederlanders een huis en een baan hebben. Maar de beelden in de media liegen er niet om. Statushouders die zich enorm misdragen en blanke Nederlanders die geen baan of huis hebben of krijgen. En aan beide gevallen wordt helaas weinig tot niks gedaan. Natuurlijk bestaat er angst. Het is ook niet zomaar wat, jouw nabije buurt te zien veranderen van een leuk grasveldje naar 48 flexwoningen, bewoond door mensen van een andere cultuur en/of taal (hoe goed dit ook kan zijn). Loop daar niet zomaar overheen, zeker wanneer jij zelf die verandering niet hoeft te ondergaan.

Ik hoop voor Pauline en Kees dat dat waar ze bang voor zijn niet gaat uitkomen en dat ze buren krijgen waar jij het over hebt.

Hartelijke groet,

Liesbeth, Bunnik

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie