Anita en Marian van kinderboerderij Dier en Wij zijn bijzonder blij met het geld dat de kinderen van Beurthonk hen schenken.
Anita en Marian van kinderboerderij Dier en Wij zijn bijzonder blij met het geld dat de kinderen van Beurthonk hen schenken. Richard Thoolen

Beurthonk sluit themajaar af

9 juli 2018 om 11:53 lokaal

Odijk Basisschool Beurthonk heeft vorige week het themajaar "Beurthonk voor Odijk" feestelijk afgesloten. Wethouder Jorrit Eijbersen, die het themajaar was komen inluiden, kwam het ook officieel afronden.

Richard Thoolen

KANJERSCHOOL Leerkracht Sjonnie Holling trad op als gastvrouw en spreekstalmeester. ,, CBS Beurthonk is een kanjerschool, een school waar de kinderen leren om elkaar te vertrouwen, om samen te werken en om er voor elkaar te zijn. Dit schooljaar hebben zij zich bij de kanjerlessen vooral gericht op sociale vaardigheden waarbij centraal staat: "Wij zijn er ook voor de ander". Zo wilde Beurthonk er ook voor Odijk zijn."

VOOR ODIJK Op diverse manieren werd er invulling gegeven aan het thema: In groepjes trokken leerlingen door Odijk om zwerfvuil op te ruimen. De gemeente faciliteerde deze activiteit door het ter beschikking stellen van opvallende hesjes en prik/grijpstokken. Op 4 drukbezochte publieke plaatsen werden Wensbomen geplaatst waarin bewoners hun wensen konden ophangen. Beurthonk voerde deze wensen uit voor zover dat binnen haar mogelijkheden viel. De wens voor wereldvrede was misschien iets te hoog gegrepen, maar voorlezen en simultaan schaken bij voorbeeld konden wel uitgevoerd worden.

KINDERBOERDERIJ Als rode draad door het jaar heen werd er ook geld ingezameld voor kinderboerderij Dier en Wij. Kinderen brachten zakgeld mee en hielden een sponsorloop om de kinderboerderij te ondersteunen. Namens de kinderboerderij kwamen Anita en Marian een cheque in ontvangst nemen. De kinderen hadden €1150,- bij elkaar weten te sparen. De dames waren er even stil van en Marian sloeg in ongeloof de handen voor haar mond. Marian: ,,Dit bedrag overtreft onze stoutste verwachtingen! Beurhonk wilde twee lammetjes adopteren. Deze hebben als naam Lizzy en Liesje gekregen wat bedacht is door de kinderen Isa en Emely. Maar hier kunnen we zoveel meer voor doen." Anita: ,,Ja, we kunnen dieren laten inenten tegen Q-koorts, een kippenveld aanleggen en een speelweide met konijnen."

FIJNE OUDERS Het feest ter afsluiting van het themajaar werd verder opgeluisterd met een gezamenlijke maaltijd. Ouders hadden voor het eten gezorgd en een scala aan gerechten ingebracht. Er waren onder andere pastasalades, pofferstokjes, pizza's, pannenkoeken, stokbroden, fruitspiesjes en ijs. En ook kon men zich te goed doen aan Indonesische specialiteiten. Holling: ,,We zijn een kleine, gezellige en saamhorige school. Iedereen kent elkaar en is bereid elkaar te helpen en het voor elkaar leuk te maken. Fijne betrokken ouders zetten zich allemaal in."

VERMAAK Voor de kinderen is er veel vermaak georganiseerd. Naast een reuzen watersjoelbak kan er ook bingo gespeeld worden. Het is spannend als sommige kinderen nog maar 1 getal nodig hebben om hun bingokaart vol te krijgen. Wanneer de spelleidster '63' roept klinkt het keihard 'BINGO' uit de mond van Romy. Trots toont zij haar volle kaart en mag de prijs in ontvangst nemen. Een ander meisje is zo teleurgesteld dat zij niet gewonnen heeft dat ze even een traantje moet weg pinken. Maar dan blijkt dat er voor iedereen een prijsje is, en keert de lach al snel weer terug op haar gezicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie