Afbeelding
Art and Frame

1ste prijs landelijke inlijstwedstrijd

30 januari 2023 om 10:58 Lokaal Deel je nieuws

1e prijs landelijke inlijstwedstrijd

Wim de Waal van de Waallijsten uit Maartensdijk  heeft mee gedaan met de landelijke inlijstwedstrijd, georganiseerd door de branchevereniging voor kunst en lijsten Art en Frame.

Dit jaar kreeg elke deelnemer een foto van een leguaan van natuurfotograaf Joop Ezendam ( o.a. gefotografeerd voor National Geographic) De opdracht was de foto zo mooi en netjes mogelijk qua kleuren/lijst passend bij het onderwerp

in te lijsten. 

Wim de Waal wist al snel dat hij  met deze opdracht wil laten zien wat er allemaal mogelijk is met inlijsten. Daarnaast wilde hij een maatschappelijke boodschap afgeven:

Uitgangspunt voor het ontwerp was verwondering en ergernis. Verwondering over de schepping, verbeeldt in de imponerende foto van de leguaan en ergernis over de hoeveelheid troep op een carpoolplaats.

Een half uurtje rapen leverde een grote hoeveelheid rommel op. Besloten werd om deze troep fysiek in de lijst te verwerken. Uiteraard is er daarbij gezocht naar een mooie balans in kleur en vorm. De zwarte, verdiepte rand benadrukt de “kloof” die er is tussen natuur en rommel die de mens achteloos weggooit. De goudkleurige lijst markeert de overgang van “de schoonheid”. De geschubde structuur is een verwijzing naar de huid van de leguaan.

De kleur van de passe-partout sluit naadloos aan bij het grijs/groene op de flank van de leguaan.

Het afval is met behulp van een houten mal in epoxyhars gegoten. De lijst is met de hand gekleurd, evenals de binnenrand van de passe-partout. Museumglas zorgt voor een uiterst geringe reflectie.

Wim de Waal wist dat hij met al deze technieken het zich niet gemakkelijk had gemaakt, maar vond dit wel een mooie uitdaging.

Hij is dan ook erg blij dat hij de eerste prijs van de landelijke inlijstwedstrijd 2023 heeft gewonnen. Een mooie bekroning op het werk.

De Waallijsten is gevestigd op Emmalaan 2 te Maartensdijk en geopend op afspraak: 0346-214997

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie