Auteur Math Geelen (links) met Burgermeester Ruud van Bennekom en CCN-Bunnik voorzitter Madeline Westers (rechts) tijdens het 8e Lustrumfeest.
Auteur Math Geelen (links) met Burgermeester Ruud van Bennekom en CCN-Bunnik voorzitter Madeline Westers (rechts) tijdens het 8e Lustrumfeest. Henk Eggink

40-jarig jubileum voor dé culinaire vereniging van Bunnik

22 januari 2023 om 17:19 Lokaal Deel je nieuws

Bunnik Ruim 160 gasten vierden op 21 januari met elkaar het het 40-jarig bestaan van Kookvereniging Cuisine Culinair Nederland, afdeling Bunnik. Tijdens de opening van de avond door burgemeester Ruud van Bennekom reikte auteur Math Geelen het eerste exemplaar van ‘Korte Geschiedenis van Cuisine Culinair Nederland, afdeling Bunnik” uit aan hem en voorzitter Madeline Westers. Hij schreef het boekje samen met Frits Bosman zodat de ontstaansgeschiedenis en het rijke verleden van de vereniging bewaard blijft voor toekomstige leden.

Door Henk Eggink

Carnaval De jubilerende kookvereniging ontstond door enkele enthousiaste leden van de raad van elf van Carnavalsvereniging De Leutkikkers. Als verwijzing hiernaar werd op 11-11-1982 de vereniging officieel opgericht. Sindsdien is de vereniging van 5 leden gegroeid naar ruim 200 leden en verplaatsten de activiteiten zich van de voormalige Dr Alferinkschool, waarbij men zelfs de gastoestellen na afloop van elke kookavond mee naar huis moest nemen, naar de huidige locatie aan de Smalleweg te Bunnik, die van alle gemakken is voorzien.

Dames Oorspronkelijk was de vereniging exclusief voor mannelijke leden. Sinds 1999 is dat echter rechtgetrokken en is ieder welkom Toch zijn het aantal dames nog steeds in de minderheid getuige het feit dat er slechts 6 damesgroepen tegenover 11 herengroepen zijn. Daar staat tegenover dat flink wat dames een rol als vrijwilliger in de vereniging hebben opgepakt, waaronder die van voorzitter en van penningmeester. 

Regionaal Inmiddels is de kookvereniging niet meer weg te denken uit Bunnik. De inkoop van de vereniging wordt zoveel mogelijk via de lokale middenstand gedaan. Een lokale vereniging die echter ook een regionale functie vervuld want leden komen ook uit Utrecht, Amersfoort, Zeist, Houten en Nieuwegein.

Groei Ondanks het veertigjarig bestaan is er nog steeds ruimte voor groei in de vereniging. Op 27 februari is er de mogelijkheid om kennis te maken met de vereniging en mee te koken. Als lid kook je 10 x per jaar op een vaste avond per maand een 6-gangen menu. Meer informatie vindt u op www.ccn-bunnik.nl of door een email te sturen aan kookplezier.bunnik@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie