De Kromme Rijn bij zonsopkomst
De Kromme Rijn bij zonsopkomst Hans Kool

Vroege vogelvaart met de pont van het landschap

1 mei 2022 om 20:48 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 7 mei organiseert het Utrechts Landschap een bijzondere boottocht voor de ochtendmensen die van vogels houden. Om half zes vertrekt een sloep die u meeneemt op een tocht over de Kromme Rijn. De gids aan boord kan u alles vertellen over het concert aan vogelgeluiden dat vanaf zonsopkomst is begonnen.  

De nieuwe elektrische Pont is helaas terug naar de werf zodat de schade herstelt kan worden die ontstaan is tijdens een van de stormen in dit voorjaar. Heel erg spijtig , ook voor de vrijwilligers die al decennia lang de vaartochten organiseren. De vervangende sloep is een uitkomst maar wel aanzienlijk kleiner want er kunnen maar 12 gasten mee.

We vertrekken vanaf het esxcursiecentrum naast de Grotelaan 16 in Bunnik

Als we vertrekken is het nog donker…., de eerste vogels laten zich echter al horen.  Langzaam glijden we het water op en gaan de zonsopkomst meemaken. Het kan s’ochtends nog fris zijn dus het is verstandig om daar met uw kleding rekening mee te houden.

We varen richting Rhijnauwen en de tocht zal ongeveer twee uur duren. Na afloop is er koffie of thee in het excursiecentrum.

U kunt zich voor deze vaart via de site van het Utrechts Landschap opgeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie