concertposter
concertposter K Stoeten

Vocal Lab II - een concert over de natuur

7 februari 2022 om 13:42 Lokaal Deel je nieuws

In het concertprogramma ‘Nature, a safe haven’ (onderdeel van een drietal Vocal Labs, gesubsidieerd door de gemeente Utrecht) kunt u genieten van koormuziek van componisten Reza Nakisa, Diederik van der Laag, en Henk Stoeten. De werken zijn nog nooit eerder uitgevoerd en speciaal geschreven voor het ensemble van de 12 ervaren koorzangers, onder leiding van Jurriaan Poesse. Het programma verkent de relatie tussen onze binnenwereld en de natuur; een thuiskomen.


Over de muziek:
Reza Nakisa, geboren in Iran, hoorde lang geleden dichter Sohrab Sepehri zijn gedicht ‘Let’s not soil the water’ voordragen dat gaat over respect voor de natuur en zette dit recent op muziek.
In ‘Human Sea’ en het indringende ‘Thuis’, door Henk Stoeten geschreven op teksten van twee familieleden, horen we de kracht van de zee in parallel met de mensheid, en het schipperen tussen twee thuisbases.
Diederik van der Laag schreef samen met danseres en dichteres Emily Vierthaler aan een nieuwe muzikaal poëtische voorstelling in 2020. Emily’s tekst ‘Glasshouse’ beschrijft de geborgenheid die de nachtelijke natuur kan bieden. Het programma dat nog veel meer origineel werk omvat, zal op video worden geregistreerd door Desiree Coumans.

U bent welkom (met QR-code) op 20 februari om 16.00 uur in de RK-kerk van Werkhoven, Herenstraat 9. Het concert duurt ongeveer een uur.

Om zeker te zijn van een plaats, kunt u zich aanmelden via https://forms.gle/5bbtdNMFxDd8ANxdA

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie