Het hospice
Het hospice Ewald Dijkstra

Eerste inloopmiddag Hospice Kromme Rijnstreek

22 mei 2018 om 19:30 lokaal

HOUTEN/BUNNIK Op zaterdag 2 juni organiseert Hospice Kromme Rijnstreek voor de eerste keer een Inloopmiddag. Steeds meer mensen willen informatie over het vrijwilligerswerk dat bekend staat als werk dat veel waardering én voldoening garandeert. Daarom is iedereen die meer wil weten over het vrijwilligerswerk op 2 juni van harte welkom in Hospice Kromme Rijnstreek van 14.00-16.00 uur, Handboog 8 in Houten.

Eén van de coördinatoren, Johanna Castrop, vertelt: "Vrijwilligers vertellen over het bijzondere werk in het Hospice, er kunnen vragen gesteld worden en er wordt een rondleiding verzorgd. Ook is er een fotopresentatie en wordt verteld wat het Hospice aan vrijwilligers te bieden heeft. Natuurlijk staat de koffie of thee met iets lekkers van onze kookvrijwilligers klaar. Op deze manier zal ook tijdens deze Inloopmiddag de bezoeker de gastvrijheid en huiselijkheid ervaren. Het Hospice biedt gasten en hun naasten in de laatste levensfase een warm thuis met liefdevolle verzorging en begeleiding door vrijwilligers en professionals. "

Marlies Weerstand, sinds enkele jaren zorgvrijwilliger bij het Hospice, vult aan: "Het werk is mij vanaf de eerste dag meegevallen. Ik ontdekte dat in het Hospice het leven nog geleefd en beleefd wordt. Wat is het fijn om dan als vrijwilliger het verschil te maken vaak door er gewoon te zijn." Collega vrijwilliger Bertus Overeem stelt: "Het is dankbaar werk, je doet van alles tijdens je dienst. Dit kan het verzorgen van de gast zijn, eten klaarmaken of daarbij helpen, ondersteunen van naasten, bieden van een luisterend oor of wat er ook nodig is. Je bent betrokken tijdens een persoonlijke en intieme periode in iemands leven, dat maakt het werk als zorgvrijwilliger zo bijzonder. Samen creëren wij momenten met een gouden randje."

Deze unieke Inloopmiddag heeft een andere insteek dan de bekende Open Dag, die jaarlijks in september plaatsvindt. De Inloopmiddag brengt vooral de diversiteit van het vrijwilligerswerk in beeld. De vrijwilligers van Hospice Kromme Rijnstreek doen dit met hart en ziel en delen dit deze middag. Zij verwachten dat bij menigeen het hart ook sneller zal gaan kloppen als er meer bekend is over dit mooie en bijzondere werk.

Op de website www.hospice-krommerijn.nl en op www.facebook.com/hospicekrommerijnstreek is meer informatie te vinden. Je kunt ook contact opnemen met coördinator Johanna Castrop (030-2567990).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie