Vereniging Yumbo organiseert benefietavond

8 mei 2018 om 15:30 lokaal

BUNNIK In de nacht van 16 op 17 juni organiseert Stichting Vluchteling een landelijke sponsorloop om aandacht te vragen voor de schrijnende situatie van vluchtelingen wereldwijd. De opbrengst is voor noodhulp in vluchtelingenkampen: schoon drinkwater, medische zorg, tenten, voedsel en onderwijs.

Vanuit de steden Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Arnhem zijn wandelroutes uitgezet van 40 km. Omdat de tocht 's nachts wordt gelopen, is het voor de deelnemers extra indrukwekkend. Yumbo spreekt uit ervaring: een team van 7 lopers deed 2 jaar geleden mee en Yumbo haalde hiermee ruim € 4000,- op. Dit jaar loopt ze met maar liefst 18 deelnemers de route van Utrecht.

Op de avond van 16 op 17 juni presenteert Yumbo een veelzijdige benefietavond, waarmee de vereniging nog meer geld hoopt binnen te halen. Het programma staat inmiddels grotendeels vast. De nadruk ligt op dans, muziek en eten: dit zijn ingrediënten waarbij taal geen barriere is en die wereldwijd horen bij vieren, deelnemen en samenkomen.

De aftrap is rond 17:30 met een openingswoord en een werelds buffet. Na de maaltijd kan iedereen deelnemen aan een workshop emmer-trommelen. Deze wordt verzorgd door slagwerker Thomas Calis. Na een kort optreden oriëntaalse dans volgt een optreden van de band Coconaff and Friends: met oud (Arabische luit), Spaanse gitaar, percussie en zang brengen zij sfeervolle en swingende muziek met invloeden uit de flamenco en het Midden-Oosten.

Een ander belangrijk onderdeel is de grande finale van een veiling van goederen en diensten. Opbrengst hiervan is voor Stichting Vluchteling. Dit alles wordt geleid door veilingmeester Sander Voorbij. Tussen de acts door zal de gehele avond swingende (wereld-)muziek worden gedraaid door DJ SQ. Uiteraard worden de aanwezigen op de hoogte gehouden van het wel en wee van de lopersgroep. Net als de lopers, gaat de benefietavond door tot in de kleine uurtjes.

Wil je erbij zijn? Kom dan op zaterdag 16 juni naar Rumpsterweg 13 in Bunnik. Er zijn meer manieren om bij te dragen aan een geslaagde benefietavond. Wil je de lopers sponsoren? Ga naar nachtvandevluchteling.nl/yumbogaateen nachtjestappen. Wil je iets inbrengen voor de veiling of meebieden, mail dan naar info@yumbo.nl. De veiling loopt al via Yumbo Facebook. Yumbo kan je aanmelden, zodat je alles kunt volgen. Wil je aanschuiven bij het buffet: mail eveneens naar info@yumbo.nl. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk. Wil je een bijdrage leveren door op het podium its te doen met zang, dans, voordracht, of stand-up? Laat het weten, wederom via info@yumbo.nl.

Alle hulp is welkom en iedereen kan meedoen. Want, zoals Hans Martijn Ostendorp twee jaar geleden de benefietavond op Yumbo opende: "Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie