Pasen: vier het feest!

lokaal Deel je nieuws

Pasen: vier het feest!

Voor christenen is Pasen een belangrijk feest; misschien wel het belangrijkste van de christelijke feesten. Zonder deze gebeurtenis zou het christendom waarschijnlijk niet zijn ontstaan. Want met Pasen vieren we dat Jezus, Zoon van God, opstond uit de dood. Hij is gekruisigd en gestorven, maar Hij leeft!

In veel kerken wordt dat niet alleen op 1e Paasdag gevierd, maar is er ook een Paaswake: zaterdagavond of zaterdagnacht wordt gevierd dat Jezus, het Licht, het donker van het kwaad overwint.

In de Oude Dorpskerk horen we tijdens de Paaswake niet alleen over de opstanding van Jezus, maar ook over de schepping van de wereld. Eerst was er duisternis en choas; toen schiep God als eerste het licht. Jezus’ opstanding doorbrak de duisternis van het kwaad, bracht licht: een nieuwe schepping. Praisegroep uitBUNdig werkt mee aan deze dienst.

Op Paasmorgen horen we nog eens dat Jezus leeft! God heeft Hem weer nieuwe adem ingeblazen en Hem opgewekt. Gods Geest maakt levend, geeft nieuwe moed. De Cantorij werkt mee aan deze dienst. Er is ook mooie muziek van Bach door organist en fluitist.

Twee Paasdiensten. Maar eigenlijk is het één lange dienst, die begint op de avond van Witte Donderdag. We denken aan de laatste maaltijd, die Jezus met zijn leerlingen hield en we houden Avondmaal. Ook kinderen zijn hierbij van harte welkom. Om ca. 19.45 uur gaat iedereen weer naar huis. Dit tijdstip is bewust gekozen, om hierna de uitzending van The Passion te kunnen volgen. Op Goede Vrijdag gaat de dienst weer verder. We horen over de kruisiging en over Jezus' sterven. Op Stille Zaterdag is er 's middags een kinderdienst en 's Avonds is de Paaswake. Op Paasmorgen is de afsluiting van deze Paasviering.

We nodigen iedereen uit om Pasen met ons te beleven. Oók als u niet zo vaak in de kerk komt, of er misschien zelfs niet eerder geweest bent, of als u niet zo goed weet wat Pasen voor u betekent: kom! U, jij bent welkom!

29-03 Witte Donderdag 19 uur: dienst met Avondmaal en Cantorij

30-03 Goede Vrijdag 19 uur: dienst met Cantorij

31-03 Stille Zaterdag 16 uur: kinderdienst

31-03 Stille zaterdag 22 uur: Paaswake met praisegroep “uitBUNdig”

01-04 Paaszondag 10 uur: dienst met Cantorij

Voorganger is Ds. Coen Constandse. De diensten worden gehouden in de Oude Dorpskerk in Bunnik. Zondag is er oppas in de Witte Huisjes achter de kerk. Er is ook kindernevendienst voor kinderen van de basisschool. Na de dienst is er koffie, thee en limonade in de Witte Huisjes.

advertentie