Inge Verhoef (rechts) spreekt in bij de Bomenverordening en raadslid Leny Visser (rode trui) luistert naar haar inbreng (archief december 2017)
Inge Verhoef (rechts) spreekt in bij de Bomenverordening en raadslid Leny Visser (rode trui) luistert naar haar inbreng (archief december 2017) Kuun Jenniskens

Twee vrouwen grote stemmentrekkers in Bunnik; Inge Verhoef en Leny Visser

lokaal Gemeenteraadsverkiezingen 2018

ODIJK Opvallend bij het aantal stemmen dat per persoon is uitgebracht, is dat twee vrouwen de meeste stemmen hebben gekregen. Kervers P21-raadskandidaat Inge Verhoef streefde met haar 988 stemmen zelfs haar lijsttrekker Arie Viskil voorbij, die 843 stemmen kreeg. Leny Visser, lijsttrekker voor CDA, kreeg 1273 keer het vertrouwen van de kiezer.

Kuun Jenniskens

Zeker het aantal stemmen op Inge Verhoef is uitzonderlijk. Ze staat voor het eerst op de lijst voor P21 en woont ook nog niet erg lang in Bunnik. Als 't Groentje haar belt is ze nog niet op de hoogte van deze cijfers: "Ik sta hier van te kijken. Ik woon hier nog maar kort en ik werd wel heel snel verliefd op Bunnik. Mensen hebben kennelijk door dat ik intrinsiek wordt gedreven door het onderwerp duurzaamheid. Voor mij is deze uitslag een teken dat mensen in Bunnik klimaatverandering belangrijk vinden. Dat veel mensen willen zorgen dat het groen kwalitatief goed blijft. Nu zijn er weer alarmerende berichten dat 70 procent van de insecten is uitgestorven. Dus ik vat deze uitkomst op als steun om gezamenlijk de biodiversiteit te verbeteren. Mensen kennen mij van Bunnik Natuurlijk en van de Energiegroep Bunnik. En ik sta als tweede vrouw op de lijst, dat heeft natuurlijk ook effect gehad omdat veel mensen op de eerste vrouw stemmen."

Leny Visser (CDA) noemt de prestatie van Inge Verhoef ongekend en is trots op haar eigen 1273 stemmen. "Ik krijg om twee redenen stemmen, omdat ik lijsttrekker ben en omdat ik vrouw ben. Ook in Werkhoven wordt er erg veel CDA gestemd. Ik neem dit cadeau met gepaste bescheidenheid in ontvangst. Maar ik ben natuurlijk ook wel in 'the winning mood' omdat we niet meer de kleinste partij zijn, dat geeft een heel ander gevoel."

advertentie