Burgemeester Van Schelven presenteert de uitslag
Burgemeester Van Schelven presenteert de uitslag Gemeente Bunnik

P21 pakt de twee nieuwe zetels

lokaal Gemeenteraadsverkiezingen 2018

ODIJK Arie Viskil is een blij man, zo laat hij in een korte eerste reactie weten. Zijn partij is met 2 zetels gegroeid en mag het voortouw nemen in de coalitie. Wie de informateur wordt wordt later bekend gemaakt. Ook moet nog blijken of er mensen met voorkeurstemmen de raad in gaan komen.

Gisteravond waren in Bunnik om 22:45 uur alle stemmen geteld en werd bekend gemaakt dat  P21 een grote verkiezingswinst behaalde door van 6 naar 8 zetels te gaan. De interpretatie is dat de twee nieuwe raadszetels naar P21 zijn gegaan. De gemeente Bunnik gaat vanwege het gegroeide inwoneraantal dit keer met 17 zetels van start in plaats van 15. Het gaat nog om voorlopige uitslagen, restzetels kunnen nog een verschuiving geven.

Oppositiepartij CDA kreeg er 1 zetel bij en komt nu met 5 zetels in de raad. Zij snoepten deze zetel af van De Liberalen, die 1 raadszetel verloren. Het is dus nog maar de vraag of De Liberalen hiermee in de coalitie kunnen blijven. 

Leny Visser (CDA) is erg blij met haar zetelwinst. Ze is verrast over de enorme winst van P21:"Ik had verwacht dat het dichter bij elkaar zou liggen."

Mochten P21 en CDA met elkaar gaan samenwerken ontstaat er een enorm machtsblok, met 13 zetels tegen 4 in de oppositie.

De opkomst in Bunnik ligt op 66,3 procent, dat is een stijging ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen toen het percentage op 63,3 lag

advertentie