Bunniks Ride fietsers bij het Prinses Maxima Centrum
Bunniks Ride fietsers bij het Prinses Maxima Centrum Winfried de Graaf

Succesvolle Bunniks Ride ondanks Coronra crisis

lokaal Deel je nieuws

Zondag 13 september werd Bunniks Ride georganiseerd, dit jaar voor de vierde keer. Bunniks Ride is inmiddels hét lokale fietsevenement in Bunnik geworden. Het evenement wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, het centrum voor kinderoncologie in Nederland. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen kanker en ieder jaar overlijdt één op de vier kinderen aan de gevolgen van deze ziekte. Het Maxima Centrum wil zo snel mogelijk zoveel mogelijk kinderen met kanker genezen met behoud van kwaliteit van leven. Hiervoor is veel geld nodig voor onderzoek naar behandelingen en medicijnen.

De jaarlijkse fietstocht wordt volledig georganiseerd en ondersteund door een aantal ondernemers uit Bunnik. Alle bijdragen van de deelnemers gaan voor 100% naar het Prinses Maxima Centrum. Vorig jaar werd maar liefst meer dan 15.000 euro bij elkaar gefietst.

Dit jaar werd na overleg met de gemeente Bunnik besloten een beperkte en meer sobere editie van Bunniks Ride te organiseren om Corona risico's uit te sluiten. Geen gezellig start- en finishplein in het centrum van het dorp en zonder de festiviteiten zoals in voorgaande jaren.

De deelnemers konden de fietstocht op eigen gelegenheid zelf fietsen op een eigen gekozen tijdstip. De routes van 75 en 100 kilometer waren volledig uitgepijld door vrijwilligers van Bunniks Ride.

Vanwege alle beperkingen werd geen inschrijfgeld gevraagd aan de deelnemers. Het enige dat werd verlangd was een donatie voor het Maxima Centrum.

Ondanks alle beperkingen vanwege Corona werd het toch een prachtige dag. Maar liefst 180 deelnemers fietsten de uitgezette routes en er werd 3.500 euro gedoneerd.

De organisatoren zijn zeer tevreden over de gedane donaties, het verloop van het evenement en over de wijze waarop de deelnemers de Corona richtlijnen respecteerden.

Volgend jaar hoopt de organisatie het eerste lustrum groots te kunnen vieren met een grote diversiteit aan fietsroutes en activiteiten.

advertentie