Martien van Dijk en Els en Jan van Maanen tijdens het Verhalenfestival.
Martien van Dijk en Els en Jan van Maanen tijdens het Verhalenfestival. Lia van der Heijden

Verhalenfestival in Bunnik: Kalle en Sam winnen prijs voor beste vlog

30 januari 2019 om 09:53 lokaal

BUNNIK Zondagmiddag vond in een volle zaal van centrum de Schoudermantel het verhalenfestival 'Bunnik over Bunnik' plaats.

door Lia van der Heijden

Dit keer is er de film: 'Bunniks broodje kaas', over de Bunnikse middenstand waarin Martien van Dijk en Jan en Els van Maanen een hoofdrol spelen. De film laat zien hoe belangrijk de kleine winkels zijn voor Bunnik, er is nog betrokkenheid, er wordt meegeleefd. De klanten zeggen in de soms ontroerende film dat ze altijd vriendelijk zijn en er nog tijd is voor een praatje. Els zegt dan ook: ,,De kracht van Bunnik is dat we op elkaar letten." In de andere woonkernen is dat natuurlijk net zo. Door schilderijen en verhalen wordt vooral de schoonheid van de omgeving en prachtige natuur benadrukt. 'Dat je dit zomaar in je achtertuin kunt vinden', is een veelgehoorde kreet. Opvallend is ook dat veel jongeren zich aangesproken voelen door het thema. In samenwerking met KunstCentraal was er op de scholen het project Vlog it! De prijs voor de beste vlog is gegaan naar Kalle en Sam die een vlog maakten over de drie leukste speelplekken van Bunnik. De gezellige, inspirerende middag werd aan elkaar gesproken door Buurvrouw en Buurvrouw, een stel pittige dames die de spanning onder de deelnemers goed wisten op te voeren.

Het festival wordt ieder jaar groter en drukker bezocht, zo vertelt Wilma Wessels van het Cultureel Platform Bunnik. Het CPB is in 2008 opgericht door de gemeente Bunnik om samen met culturele instellingen in de gemeente,het kunst- en cultuuraanbod te versterken. Het verhalenfestival Bunnik is een groter project, het is erg belangrijk dat inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven hun verhaal kunnen vertellen. Dit kan op allerlei manieren: door middel van schilderen, fotograferen, vloggen of filmen. Dit keer waren er veel inzendingen die allen beoordeeld worden door een deskundige jury: schrijfster Lidwien van Bommel, filmmaker Wim Zagt, beeldend kunstenaar Wendy Kranendonk en fotograaf Colijn van Noort, maken deel uit van de jury. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door Saskia Derks.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie