Het publiek bij een scene uit het kerstverhaal.
Het publiek bij een scene uit het kerstverhaal. PdG

Kerstwandeling op kerstavond

21 december 2018 om 07:31 lokaal

HOUTEN Het is inmiddels een goede traditie geworden: de kerstwandeling in Houten. Langs een wandelroute van 4 of 3 km beleef je het kerstverhaal van 2000 jaar geleden, alsof je er middenin staat. Heb je nog nooit meegedaan: Wees welkom, want dit evenement moet je gewoon een keertje meemaken. Beleef op kerstavond al wandelend het kerstverhaal!

De wandeling start tussen 18.30 en 19.30 uur. Er zijn twee startlocaties voor de wandeling; De Lichtboog (4 km, Kruisboog 22) en Het Kruispunt (3 km, Het Spoor 51). Hier kun je een fakkel kopen, die je tijdens de wandeling met je mee kunt dragen. De wandeling eindigt bij de kerststal met levende dieren en met warme chocolademelk en glühwein in de herberg. Er is in beide kerken veel aandacht voor de kinderen.

Het kerstverhaal gaat natuurlijk over de geboorte van Jezus. Jezus werd geboren in een stal in Bethlehem. Al lopend, kom je onderweg mensen tegen die met dit verhaal te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan keizer Augustus, die de opdracht gaf dat de hele wereld zich moest laten inschrijven. Ook ontmoet je herders die zich warmen bij een vuur en Romeinse soldaten, die opzoek zijn naar rovers, wijze mannen uit het oosten, bedelaars maar ook engelen die het goede nieuws van de geboorte van Jezus al zingend aankondigen. Aan het eind van de wandeling ontmoet je Jozef en Maria met hun pasgeboren kindje. In de herberg, tegenover de stal kun je je opwarmen met lekkere warme chocolademelk of een glaasje glühwein. In de kerk kun je luisteren naar mooie kerstmuziek, of meezingen met de kerstliederen. Hierna begint rond 20.30 uur in beide kerken de kerstnachtdienst. In de Lichtboog is tevens nog een late kerstnachtdienst om 22.30 uur.

Op zondag 25 december is er in beide kerken een Kerstochtenddienst om 10.00 uur. In de Lichtboog is om 13.00 uur een Kinderkerstfeest.

Van jong tot oud, iedereen is uitgenodigd om te komen. Kom ook en beleef Kerst in Houten!

Kijk voor alle activiteiten en informatie op www.kerstinhouten.nl of op facebook.com/kerstinhouten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie