Circus Moustache is erbij tijdens het Wijks Kinder Spektakel.
Circus Moustache is erbij tijdens het Wijks Kinder Spektakel. Circus Moustache

Wijks Kinder Spektakel: nog meer mogelijkheden om te spelen

22 november 2018 om 11:28 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat was het een succes begin dit jaar, het Wijks Kinder Spektakel. Zo'n 1100 kinderen uit de wijde omgeving bezochten dit evenement op Sportpark Mariënhoeve. Alle reden dus om het te herhalen en dat gebeurt op 2 en 3 januari. Met nog meer speelmogelijkeden voor alle kinderen.

Ali van Vemde

Het aantal kinderen dat vorig jaar het Wijks Kinderspektakel bezocht was ver boven de verwachting. De kinderen genoten van dit eerste indoor Kinder Spektakel in Wijk. Dit keer wordt het nog grootser aangepakt. In vier zalen kunnen de kinderen op woensdag 2 januari en donderdag 3 januari weer volop bewegen en spelen. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier volop genieten van spellen, workshops en een fantastisch circus waar ze zelf aan kunnen meedoen. Het Wijks Kinder Spektakel wordt georganiseerd door Stichting Wijksport en Vcompany.

KIDS PARADIJS Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen is de initiatiefnemer van dit grootse evenement. Hij vertelt: "Vorig jaar was het heel spannend, want we hadden geen idee hoeveel kinderen er zouden komen. Het aantal kinderen dat het Wijks Kinderspektakel bezocht was veel meer dan we hadden verwacht. Alle reden dus om dit opnieuw te organiseren en het nog grootser aan te pakken."

Na afloop van het kinderspektakel werd een enquête opgezet om de mening van ouders over dit evenement te peilen. Hieruit bleek dat ze graag wilden dat er meer ruimte komt voor de kleinere kinderen, zodat die niet onder de voet gelopen worden. Dat wordt nu opgelost. Er komt een speciale ruimte waar de jonge kinderen (van 2 tot en met 4 jaar) naar hartenlust kunnen spelen met attributen aangepast aan hun leeftijd. "Veiligheid vinden we belangrijk," benadrukt Tobias. "Daarom zal er ook weer voldoende begeleiding zijn." Door een wat andere opstelling is er ook volop zitruimte voor de ouders.

CLINICS De wat grotere kinderen, van 4 tot en met 14 jaar, zullen zich uitstekend vermaken met de vele uitdagende luchtatttracties. Deze zijn verdeeld over twee hallen. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan verschillende clinics. Zo zijn er clinics kick-fun, free running en lasergamen. Deze zijn gratis, alleen voor het lasergamen is een meerprijs van € 3,-. Kinderen kunnen zich al inschrijven voor de workshops via Sjors Sportief.

CIRCUS Alle kinderen vanaf 4 jaar kunnen deze dagen een echte circusartiest worden. Circus Moustache verzorgt een open circuspiste. Hier kunnen zij hun eerste trucjes leren. Onder de toejuichende leiding van de docenten gaan ze aan de slag met ballen, diabolo's, kegels, linten, ringen, koord en eenwielfietsen. Na even oefenen zullen ze zich al snel een echte circusartiest voelen.

ETEN EN DRINKEN De buurtsportcoach is blij dat dit jaar de korfbalvereniging haar kantine beschikbaar stelt en de catering verzorgt. Hier kunnen de kinderen genieten van pannenkoeken en knakworsten. Want zo'n hele dag spelen maakt natuurlijk wel hongerig! Appels en bananen liggen klaar en kunnen onbeperkt worden gepakt. Dit geldt ook voor de ranja.

KAARTJES Het Wijks Kinderspektakel is op woensdag 2 en donderdag 3 januari van 10.00 tot 16.00 uur in de sporthal op Mariënhoeve aan de Lekdijk Oost 16. Tickets kosten € 8,- per dag in de voorverkoop, inclusief een pannenkoek en een broodje knakworst. Deze zijn te koop via bit.ly/Ticketwks of bij de VVV en de grote Jumbo in Wijk. Aan de deur kost een een kaartje 10 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie