Tientallen koeien in de loods vergingen in de vlammen.
Tientallen koeien in de loods vergingen in de vlammen. Koen Laureij

Derde grote brand bij veehouder in Werkhoven

lokaal

WERKHOVEN In Werkhoven is een veehouder aan de Hollendewagenweg weer door brand getroffen. Vanochtend ging een loods in vlammen op. Daarbij kwamen tientallen koeien om het leven. Eind oktober brandde een loods van de ondernemer helemaal uit. Dat leverde toen miljoenen euro's schade op.

De brand van vannacht brak rond 4.00 uur uit en veroorzaakte veel rook. De brandweer raadt omwonenden aan om ramen en deuren gesloten te houden. Enkele mensen zijn ter plekke nagekeken voor de ambulance. Volgens een oogetuige is één iemand naar het ziekenhuis gebracht. Verder zouden er geen gewonden zijn.

Tientallen koeien die in de loods stonden, vergingen in de vlammen. Zij waren niet meer te redden, aldus Sjaak Haasnoot van de Veiligheidsregio Utrecht: ,,D'r zaten 30 koeien en ongeveer 20 stieren in de loods. Maar die stond al zover in de brand dat de brandweer daar niks meer kon uitrichten, dus die heeft zich er met de eerste eenheden die ter plaatse kwamen, op gericht om het overslaan van de brand richting het woonhuis te voorkomen." Dat laatste lukte overigens.

De veehouder was al eerder slachtoffer van brand: eind oktober ging een grote stal in vlammen op. Een paar dagen later viel een schuur ten prooi aan de vlammen. Ook toen kwamen dieren om het leven. In juli brandde een huis aan de Wijkersloot in Cothen uit dat de ondernemer huurde voor zijn werknemers.

Bij de eerdere branden wordt uitgegaan van brandstichting. Volgens verschillende bronnen zou de ondernemer, die in Werkhoven strobalen verpakt en levert aan onder andere supermarkten en tuincentra, bedreigd worden. Daarvan zou hij ook aangifte hebben gedaan.

Een woordvoerder van de familie wilde het verhaal over de bedreiging niet bevestigen, dus wie er achter de eerdere brandstichting in Werkhoven zit, is vooralsnog een raadsel.

Omdat de ondernemer onvoldoende verzekerd was ten tijde van de eerdere brand, en die brand voor miljoenen euro's aan schade aanrichtte, was vorige week al duidelijk dat het bedrijf het waarschijnlijk niet ging redden.

In Werkhoven is de brandweer zondag naar verwachting nog de hele dag bezig met het nablussen van de brand. Die kan voor stankoverlast zorgen, waarschuwt de brandweer.

Bron: RTV Utrecht 

advertentie
advertentie