Afbeelding
wh

eigen ervaringen in parkinson cafe

8 februari 2024 om 14:56 Lokaal Deel je nieuws

Eigen ervaringen staan centraal tijdens het Parkinson Café op dinsdag 20 februari om 14.00 uur. Verschillende thema’s zullen in korte memorisaties aan de orde worden gesteld. De bezoekers worden vervolgens uitgenodigd om zelf iets te vertellen over het verloop van hun ziektebeeld, en hierover met andere aanwezigen in gesprek te gaan. Het Parkinson Café wordt gehouden in Zorgcentrum Sparrenheide in Driebergen (ingang Mervill van Carnbeelaan). 

De ziekte van Parkinson is een snelgroeiende neurologische aandoening die grote invloed heeft op het leven. De oorzaak van de ongeneeslijke ziekte is nog niet bekend, terwijl de groei pandemisch genoemd kan worden met in ons land momenteel ca 65.000 patiënten. Door het langzaam en voortijdig afsterven van hersencellen in een bepaald deel van de hersenen ontstaan allerlei progressieve lichamelijke en cognitieve problemen, die per persoon variëren. Juist door deze onderlinge verschillen vervult het Parkinson Café een belangrijke rol als een ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden, om informatie en ervaringen uit te wisselen. 

Iedere Parkinsonpatiënt is met zijn of haar begeleider/mantelzorger van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en om, zo mogelijk, over eigen ervaringen te vertellen.

Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd. Dit kan via info@parkinsoncafedriebergen.nl. Een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie