Afbeelding
Martin Hierck

Nieuw boek Martin Hierck: NL 2 - Een vierkante kijk op het gewoonste land van de wereld

20 september 2020 om 16:51 Kunst

ODIJK Fotograaf Martin Hierck komt met een nieuw boek: NL 2, dat ‘een vierkante kijk op het gewoonste land van de wereld’ biedt. Hierck woonde de afgelopen 8 jaar in Odijk (nu in Zeist) en in het boek staan dan ook de nodige foto’s uit Bunnik en Odijk. 

Vier jaar geleden ontstond het idee: het maken van een fotoboek met een krachtige serie vierkante foto’s van Nederland. Niet een gewone serie over het land, maar een serie die de medemens van fotograaf Martin Hierck met andere ogen kennis laat maken met ‘zijn’ Nederland en waarbij clichés als molens, tulpenvelden en grachten achterwege gelaten worden. Met succes. NL2 is het resultaat van de vier jaar durende tocht die Hierck  oor ons ‘gewone’ Nederland maakte.

In vierkante foto’s belicht Hierck in NL2 de inrichting van het Nederlandse landschap/infrastructuur. Lopend door het land staat hij stil bij details waar  enig ander mens achteloos aan voorbij gaat. Hij zoomt in tot in de verste details en laat de kijker in de vorm van kunstzinnige stillevens met andere ogen kennismaken met het Nederland uit zijn omgeving. NL2 prikkelt de zintuigen en laat daarnaast zien dat Nederland veel meer te bieden heeft dan menig mens denkt.

INSPIRATIE Voor NL2 liet Hierck zich door verschillende namen uit het vak inspireren en adviseren. Zo sloeg hij onder andere de handen ineen met  ournalist Jean-Pierre Geelen, die eerder een boek maakte over Nederland en speciaal voor NL2 een indrukwekkend essay schreef waarin hij ingaat op het werk van Hierck, de fotograaf en ‘zijn’ land. Ook keken Rob Hoen en Ruben Terlou meerdere keren mee met het werk van Hierck en voorzagen hem van een flinke dosis inspiratie en gouden adviezen voor de totstandkoming van NL2.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie