Huis Doorn
Huis Doorn Theo Scholten

Museum Huis Doorn is weer open

6 juni 2020 om 11:30 Kunst

DOORN Na een periode van sluiting i.v.m. het coronavirus opende Museum Huis Doorn op 4 juni weer zijn deuren. Er is de afgelopen weken hard gewerkt om het museum klaar te maken voor een opening in de anderhalvemetersamenleving. Sinds 4 juni is het mogelijk om e-tickets te bestellen via www.huisdoorn.nl.

In verband met de coronamaatregelen is het momenteel alleen mogelijk om het museum te bezoeken met een e-ticket. In Huis Doorn volg je een audiotour die je meeneemt in een rondgang over (vooralsnog alleen) de bel-etage. In het Paviljoen 'Nederland in de Eerste Wereldoorlog' is een vaste looproute aangebracht die je als bezoeker volgt. Op onze website is het coronaprotol voor veilige en verantwoorde heropening terug te vinden.

FOKKER De Fokker tentoonstelling is verlengd tot 16 augustus. Honderd jaar geleden herstelt de wereld van een vier jaar durende wereldoorlog met miljoenen slachtoffers. De tentoonstelling Fokker! gaat over twee mensen die de impact van die oorlog op verschillende manieren hebben verwerkt; vliegtuigpionier Anthony Fokker en Wilhelm II, de gevallen Duitse keizer.

De tentoonstelling belicht de verrassende parallellen tussen keizer en luchtvaartpionier; beide in 1918 – 1919 uitgeweken naar Nederland, beide gevolgd door treinwagons met bezittingen, beide genoemd in het Verdrag van Versailles.

Ook de Oranjerie in het park is weer open. Voor informatie over openingstijden en reserveringen kunt u terecht op www.oranjerie-doorn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie