Afbeelding
NGV

Familiegeschiedenis en muziek - 75 jarig bestaan van de afdeling Utrecht van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV)

22 september 2023 om 11:30 Historie

BUNNIK Op zaterdag 7 oktober organiseert de Nederlandse Genealogische Vereniging samen met de NGV-afdeling Utrecht een landelijk evenement. Er is een bijeenkomst in het historische 16e -eeuwse Paushuize in het centrum van Utrecht. Thema is ‘Familiegeschiedenis en muziek’. Uniek is verder dat de stadsbeiaardier van de stad Utrecht speciaal voor de NGV deze dag liederen van Rijk de Gooijer speelt.

De oorspronkelijke eigenaar van het stadspaleis (Paushuize) is Paus Adrianus VI, de middag start met een lezing over deze Paus en het bijzondere gebouw. Daarna volgt een presentatie over Rijk de Gooijer, deze veelzijdige artiest is geboren en opgegroeid in Utrecht.

Na de pauze is het tijd voor de NGV Schepperle Award, een prijs voor een persoon (of groep) die zich op gebied van genealogie heeft onderscheiden. Na de uitreiking van de Award kan men onder genot van een hapje en een drankje andere genealogie-vrienden ontmoeten, dit alles met muziek van het Utrechts blaasorkest ‘Tegenwind’.

Luister van 11.00 tot 12.00 uur naar de stadsbeiaardier van de stad, zij speelt speciaal voor de NGV deze dag liederen van Rijk de Gooijer. 

Kijk voor het volledige programma en aanmelden: Uitnodiging landelijke NGV-dag 7 oktober - Nederlandse Genealogische Vereniging

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie