Damestrio met viool
Damestrio met viool W. Kraal

RAZU organiseert cursus huizenonderzoek en familiegeschiedenis

14 september 2023 om 10:15 Historie

WIJK BIJ DUURSTEDE In de studiezaal van het RAZU (Regionaal Archief Zuid-Utrecht) komen (bijna) elke dag bezoekers bouwtekeningen inzien van hun huis. Deze huidige bewoners hebben die informatie nodig voor restauratiewerkzaamheden of verbouwingen aan het huis.

Niet alleen bouwtekeningen, maar ook bouwaanvragen & vergunningen vertellen veel over de geschiedenis van een huis of gebouw. Sommige gebouwen bestaan al tientallen jaren, steeds weer aangepast naar de gewenste leef- en woonstandaarden. Ben u geïnteresseerd in huizenonderzoek en bent u benieuwd naar de waarde en het gebruik van bouwdossiers?

Tijdens de cursus worden diverse archiefstukken rondom de bouw of verbouw van diverse panden gepresenteerd. Natuurlijk is er ook ruimte voor onderzoek naar uw eigen huis of een ander gebouw naar keuze!

Meld u aan op de website via het aanmeldformulier (VOL = VOL). De kosten bedragen €10,- p.p.
De cursus bestaat uit vier vrijdagmiddagen van 14:30-16:30 op: 13 oktober, 20 oktober, 27 oktober en 3 november.

FAMILIEGESCHIEDENIS

Het archiefdepot zit vol verborgen verhalen en foto’s. Deze archiefstukken kunnen u helpen bij het ontrafelen van uw eigen familiegeschiedenis.

Tijdens deze cursus ‘familiegeschiedenis’ bieden we u handvatten om onderzoek te doen naar uw stamboom. U krijgt uitleg over de juiste onderzoeksmethode en welke historische documenten u kunnen helpen bij genealogisch onderzoek. Aan de hand van bronnen als de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken gaat u terug in de tijd van uw voorouders.

Vanwege de vele beschikbare digitale bronnen is het geen probleem wanneer uw voorouders niet uit deze regio komen. Schrijf u in en ontdek waar uw familie vandaan kwam, welke beroepen zij hadden en wat hen zoal bewoog in het leven.

Meld u aan op de website via het aanmeldformulier (VOL = VOL). De kosten bedragen €10,- p.p.
De cursus bestaat uit vier vrijdagmiddagen van 14:30-16:30 op: 17 november, 24 november, 1 december en 8 december.

Gezicht op het Wapen van Bunnik 1920-1930
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie