Afbeelding
Museum Dijkhuis

Dijkmuseum De Heul open op 29 augustus; bevrijding en Tweede Wereldoorlog

19 augustus 2021 om 11:00 Historie

SCHALKWIJK Op zondag 29 augustus is museum Dijkmagazijn De Heul in Schalkwijk weer geopend van 11 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags. Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid was er vorig jaar een kleine tentoonstelling ingericht over de bevrijding en de Tweede Wereldoorlog. Omdat nog maar weinig mensen deze hebben gezien, blijft deze tentoonstelling nog even staan. 

De Duitse troepen in Noord West Europa capituleren op 4 mei 1945 op de Lüneburgerheide. De overgave gaat in op 5 mei om 8:00 uur. Schalkwijk en Tull en ‘t Waal worden op 7 mei bevrijd door de Canadezen. In de tentoonstelling zijn voorwerpen, foto’s en documenten te zien uit de periode 1940 - 1945.
Uiteraard is ook de tentoonstelling over schoenmakerij Baas nog te zien.

Het museum gaat alleen open als het goed blijft gaan met de besmettingscijfers. De coronarichtlijnen van de overheid worden nageleefd. Zo dienen bezoekers bij binnenkomst hun naam en telefoonnummer in te vullen in verband met eventueel later bron-contactonderzoek door de GGD. Let op! Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie