Krekelfarm bij thema-avond Filmhuis Odijk

18 februari 2020 om 13:32 Film

ODIJK Filmhuis Odijk had vorige week vrijdag in de Schoudermantel in Odijk weer een zeer geslaagde avond. Eén keer per jaar wordt er naast een film ook een presentatie gegeven over een thema. Het thema dit jaar was voeding. Spreker was de jonge ondernemer Folkert de Jong, uit Werkhoven. Hij runt samen met zijn vader en broer de krekelfarm Albinsecta. Daarmee produceren ze het voedsel van de toekomst. Hij belichtte zijn presentatie met een duidelijke film over zijn bedrijf.
De bezoekers waren zeer geïnteresseerd in dit nog nieuwe product en stelden volop vragen die Folkert goed wist te beantwoorden. De zelf ontwikkelde krekelburger die hij na afloop ronddeelde werd met smaak gegeten. Binnenkort hoopt hij de plaatselijke winkeliers er warm voor te krijgen. Op deze manier kunnen er meer mensen kennismaken met deze duurzame eiwitrijke producten.

De film An die gedraaid werd, had een oosters tintje. Ook hierin werd de liefde voor het maken van eten mooi uitgebeeld. Volgende maand (06-03) is iedereen uitgenodigd voor een totaal andere film: The Patience Stone. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie