Afbeelding

4e Nationale Alopecia Informatiemarkt in Bunnik

3 oktober 2023 om 10:45 Evenementen

BUNNIK Op zondag 8 oktober vindt de 4e Nationale Alopecia Informatiemarkt, voor iedereen met haarverlies, plaats, van 11.00 tot 17.00 uur op De Landgoederij in Bunnik. De informatiemarkt wordt georganiseerd door de landelijke Alopecia Vereniging, omdat er veel behoefte is aan praktische informatie als je te maken krijgt met haarverlies of haaruitval.

Alopecia betekent haarverlies. Ruim 80% van alle mannen en 40% van alle vrouwen krijgen hiermee te maken. Haarverlies ontstaat niet alleen door ouderdom. Er zijn verschillende vormen en oorzaken. Zowel kinderen als volwassenen, jong en oud, man en vrouw kunnen er mee te krijgen. Als je met alopecia wordt geconfronteerd komen er heel veel vragen op je af. Niet alleen op het emotionele vlak maar ook op praktisch gebied. Als je haren uitvallen en je wordt misschien zelfs helemaal kaal, waar kies je dan voor? Eindeloos medisch behandelen? Een haarwerk dragen of juist niet? Je verliest je wenkbrauwen en of wimpers, wat zijn dan de mogelijkheden op het gebied van make-up? Heeft het zin om voedingspreparaten of extra vitamine te nemen? Voor het antwoord op deze vragen struinen we massaal het internet af en kopen haarproducten, shampoos en passen naar eigen idee of op advies van www-forums ons dieet aan. Maar is dat wel verstandig? Heeft het wel zin? 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Kloosterman, actief vrijwilliger van de Alopecia Vereniging en organisator van deze dag: ,,We merkten dat mensen met alopecia oftewel haarverlies, veel behoefte hebben aan goede en praktische informatie. We organiseerden voor onze leden al kleine informatiemarkten tijdens onze landelijke congressen en die werden steeds beter bezocht. De afgelopen edities was deze Informatiemarkt een groot succes.”

Op deze Nationale Alopecia Informatie markt presenteren bedrijven zich waar mensen die met haarverlies te maken hebben iets aan kunnen hebben. ,,Om hulp te zoeken waar jij je specifiek prettig bij voelt, is vaak lastig. Bij deze informatiemarkt heb je in één dag alles bij elkaar en kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met diverse bedrijven. Tijdens de beurs presenteren zo’n dertig bedrijven zich op het gebied van haarwerken, voeding, mutsjes, permanente make-up, micro pigmentatie, hoofdhuidverzorging, kleurspecialisme en psychologie, kortom allerlei zaken waar vrouwen, mannen en kinderen met diverse vormen van langdurig en tijdelijk haarverlies mee te maken hebben.”

TABOE

Op haarverlies ligt nog steeds een groot taboe. De Alopecia Vereniging - een onafhankelijke patiëntenvereniging die de belangen behartigt van alle mensen met alopecia- laat met deze informatiemarkt tevens zien, dat alopecia bestaat en er gewoon is. Want heb je alopecia? Dan ben je zeker geen uitzondering.

De locatie van de De Landgoederij is Camminghalaan 30 in Bunnik. Entree €5,- p.p. en gratis voor leden van de Alopecia Vereniging. Aanmelden hoeft niet. Meer informatie staat op: https://www.alopecia-vereniging.nl.

De Alopecia Vereniging is een landelijk werkende en onafhankelijke patiëntenvereniging van en voor mensen met langdurig haarverlies (alopecia). Zij ondersteunt door middel van informatievoorziening, naamsbekendheid, lotgenotenbijeenkomsten, zelf- en maatschappelijke acceptatie, stimuleren (internationaal) onderzoek, belangenbehartiging bij kappers, haarwerkers, dermatologen en zorgverzekeraars. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie