Afbeelding

Cabaret in de buitenlucht van natuurgebied Rhijnauwen

2 juni 2023 om 11:45 Evenementen

BUNNIK Deze zomer zijn er intieme en komische optredens in de buitenlucht van natuurgebied Rhijnauwen te zien, want Klapstoelkabaret strijkt weer neer bij Stayokay Hostel Utrecht - Bunnik. Donderdag trapte het pop-up openluchtpodium Klapstoelkabaret af met optredens van Kiki Schippers en Bovenste Knoopje Open. Ook op 6 juli, 10 augustus en 7 september vinden optredens plaats voor het landhuis in het natuurgebied Rhijnauwen. 

Op het podium zijn telkens optredens van twee artiesten uit de Klapstoelselectie te zien, die bestaat uit cabaretiers die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Onder meer Anne Neuteboom, Vlamousse en Ramon Chatrer maken in Bunnik hun opwachting.

Het landgoed waar Stayokay huist is een van de bijzondere plekken waar het buitenpodium voor cabaret en kleinkunst deze zomer naartoe reist. Zo staat op 13 juli Klapstoelkabaret bij Buiten in de Kuil in Lage Vuursche en op 12 augustus in De Meern bij Podium Hoge Woerd.

KLAPSTOEL

Het is de vijfde keer dat Klapstoelkabaret – een initiatief opgericht tijdens coronatijd door Korthals Stuurman Theaterbureau – er met cabaret, spoken word, stand-up comedy en muziek op uit trekt. Het idee voor Klapstoelkabaret is in de lente van 2020, tijdens de eerste lockdown, ontstaan. Door middel van een mobiel podium konden cabaretiers en kleinkunstenaars in de buitenlucht blijven optreden toen de theaters gesloten waren. Het publiek nam zelf een klapstoel mee.

Het concept werd zo omarmd dat Klapstoelkabaret deze zomer weer terugkeert. Deze zomer treden Anne Neuteboom, Thijs van de Meeberg, Kiki Schippers, Luan Buleshkaj, Vlamousse, Patrick Nederkoorn, Tim Kroezen, Selma Visscher, Ramon Chatrer, Pieter Verelst en Bovenste Knoopje Open op het buitenpodium op.

Klapstoelkabaret is van juni tot en met september door heel Nederland te zien. Kijk op www.klapstoelkabaret.nl voor de speeldata en tickets.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie