Afbeelding
Jochem Otto

Werkhoven viert Koningsdag 2024 met een onvergetelijk programma vol activiteiten

14 april 2024 om 14:15 Evenementen

WERKHOVEN Werkhoven staat eind april in het teken van Koningsdag met een breed scala aan gratis toegankelijke activiteiten voor alle leeftijden. De festiviteiten starten 20 april in de feesttent op de Herenstaat met de inmiddels legendarische Pré Kingsparty. Voor senioren is er op dinsdag 23 april de Oranjesoos in het Wapen van Werkhoven en op Koningsdag zelf zij er vanaf 7.00 uur tot 22.00 uur uiteenlopende activiteiten en verschillende optredens dan meerdere artiesten. 

Op zaterdag 20 april is er traditiegetrouw de Pré Kingsparty in de feesttent op de Herenstraat. De avond wordt opgeluisterd door een spectaculaire optreden van onder andere party coverband Bandje Voor De Sfeer. De tent opent haar deuren om 20.30 uur voor bezoekers van 16 jaar en ouder.

Speciaal voor de senioren is er op dinsdag 23 april de Oranjesoos in het Wapen van Werkhoven. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom en het programma, dat geheel in het teken staat van het Koningshuis, begint om 13.30 uur. Deelnemers kunnen hun kennis testen met een boeiende en leuke quiz en maken kans op verschillende prijzen.

Koningsdag zelf start op donderdag 27 april al vroeg in de feesttent op de Herenstraat om 07.00 uur met luilakken voor kinderen en hun ouders, gevolgd door een heerlijk ontbijt voor alle deelnemers. De vrijmarkt van 10.00 tot 12.30 uur biedt vertier voor iedereen, met onder meer springkussens en schminken voor de kinderen. Om 10.30 uur vindt de traditionele aubade plaats met Burgemeester en Wethouders, begeleid door Constantia.

Het middagprogramma start om 13.30 uur met diverse activiteiten, waaronder een optreden van Kidz DJ Sander, een motorzaagdemonstratie en het kampioenschap Hooibalen gooien. 

Vanaf 16.15 uur zijn er diverse leuke optredens van Nederlandstalige artiesten zoals Ryan Niekerk, Mike Versteeg, Jeffrey van Bennekom, Brian More en Danny Froger. De dag wordt afgesloten met een DJ en een gezellige ‘cooling down’ borrel.

Naast alle festiviteiten kunnen bezoekers op Koningsdag genieten van heerlijk eten en drinken in de feesttent en op het terras bij de tent. Dit wordt onder andere verzorgd door het Wapen van Werkhoven.

De viering van Koningsweek in Werkhoven is een initiatief van Stichting Oranje Werkhoven en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van sponsors en donateurs. De organisatie hoopt ook dit jaar weer op brede steun te kunnen rekenen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie