Eef en Sjoerd-Dirk zijn er nu al klaar voor.
Eef en Sjoerd-Dirk zijn er nu al klaar voor. Wouter Kleyn

Koningsdag 2024 vol activiteiten: organisatie zoekt nog een aantal vrijwilligers

28 maart 2024 om 11:15 Evenementen

BUNNIK Op zaterdag 27 april viert Bunnik Koningsdag. Voor het tweede jaar op rij slaan Sjoerd-Dirk van der Leest en Eef Goes de handen ineen en werken ze samen met een aantal enthousiaste dorpsgenoten aan een dagprogramma vol met activiteiten voor oud én jong. In de Dorpsstraat en op de velden van Bunnik ’73.

,,Vorig jaar was een groot succes”,  aldus Goes. ,,We verwachtten 150 kinderen op het Oranje Kinderfeest, maar we kwamen er ongeveer 250. Ongelofelijk!” ,,Klopt”, vult Van der Leest aan, ,,ook de kindervrijmarkt puilde uit. De laatste jaren zijn er veel nieuwe jonge gezinnen bijgekomen in het Bunnikse en al die jonge kinderen hebben veel speelgoed om te verkopen. Dat levert altijd een levendige ruilhandel op. En dit jaar maken we er ook weer een grootfeest van!”

In de Dorpsstraat start Koningsdag om 8.30 uur met de kindervrijmarkt in de Dorpsstraat,van Hardenbroeklaan en het Slot. ,,Dit jaar kunnen de kinderen voor het eerst ook mooie prijzen winnen voor het mooiste kleedje, outfit en act”, geeft Van der Leest aan. ,,En vanaf 10.00 uur staan bij ’t Wapen van Bunnik de koffie, Oranje tompouce met Oranjebitter klaar. Dan ben je ook mooi op tijd voor de traditionele Koningsdagaubade. En dat is nog maar het begin, want de muziek klinkt bij ons de hele dag. We hebben Shantykoor Nootdweer en met DJ Jeroen Lucassen, de Bunnikse Band Meesterwerk en een Nederlandstalige topprogrammering in de middag.”

BUNNIKSE KINDERSPELEN

Dat Oranje Kinderfeest bij Bunnik ’73 is een intussen sportieve traditie geworden voor basisschoolkinderen. ,,Wat is Koningsdag nou zonder een kinderfeest? Ook dit jaar organiseert Eef Goes bij de voetbalclub weer veel activiteiten voor en door de jongsten. ,,Kinderen zijn welkom tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Op het veld is er een spelcircuit met tien uitdagende spellen. Natuurlijk kun je weer spijkerbroek hangen en zaklopen, ben jij sneller dan je ouders? Nieuw dit jaar is het banaanvangen”, aldus Goes. ,,Deelname is gratis. Alle kinderen krijgen een stempelkaart en na afloop krijgen ze voor een volle kaart iets lekkers. Voor de allerkleinsten is er een springkussen en voor de iets oudere jeugd een stormbaan van maar liefst 9 meter lang. We zijn aan het praten met iemand die wil schminken.”

,,Maar…”,  vult Goes aan, ,,het is alleen mogelijk met voldoende hulp. Wil je op Koningsdagkomen helpen bij het begeleiden van het Oranje Kinderfeest? Meld je dan via koningsdagbunnik.nl aan. Ook al is het maar voor een uurtje.”

KONINGSFEEST BIJ ‘T WAPEN

 ,,Vorig jaar hadden we wat leuke artiesten in de middag, dat was erg gezellig”, zegt Van der Leest. ,,Dit jaar hebben we weer wat toppers geboekt. Vanaf 15.00 uur passeren Mike Versteeg, Ferdi Hamilton, Pieter Beekink, Boy Lever en Mike Peterson de revue. Gezelligheid gegarandeerd. Daar moet je bij zijn!”

ALLE HULP IS WELKOM

Ook bij ’t Wapen kunnen ze nog hulp gebruiken. De organisatie zoekt nog een aantal vrijwilligers dat wil meehelpen om Koningsdag 2024 tot een succes te maken: info@wapenvanbunnik.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie